Мачовете и спортът по телевизията днес, неделя, 19 януари 2020

На 19 януари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за неделя, 19.01.2020

Кокошка снесе яйце с датата на Апокалипсиса (СНИМКА и ВИДЕО)

Жена катастрофира челно, за да изпита вярата си

Халифа Хафтар пристигна в Берлин за участие в международната конференция за Либия

Майк Помпео преговаря с президента на Ирак за напрежението в региона

Принц Хари и съпругата му Меган се отказват от кралските си титли

Расте броят на заразените с мистериозния китайски вирус, проверяват по летищата в САЩ

Трус от 6-а степен разтърси Нова Гвинея

Свидетел на инцидента с убития българин в Истанбул: Размахваше мачете и мълчеше, след което се барикадира

75 души пострадаха при сблъсъци пред парламента в Бейрут

Хайко Маас: Доставките на оръжие за Либия трябва да бъдат преустановени

Пекарите на кафе пазят в тайна над 800 аромата

Владимир Путин не иска да се връща към времената на неограничен президентски мандат

Председателят на Венецианската комисия става Почетен доктор на ВТУ

Академичният съвет на ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий“ реши званието „Почетен доктор на ВТУ” да се присъди на д-р Джани Букикио.

„Той е една от забележителните личности в съвременна Европа, едновременно с това известен учен, юрист и преподавател“, се посочва в мотивите на комисията, номинирала го за отличието.

Завършил е право в университета в Бари (1967 г.), където защитава и дисертация, посветена на Обединените нации и става доктор на юридическите науки (1968 г.). Преподава в Института по международно право и политически науки в Бари, както и като гост-лектор в Съвета на Европа (1968-1971 г.). От 1971 г. до 2009 г. работи в Съвета на Европа. От 2009 г. до момента д-р Джани Букикио е председател на Европейската комисия за демокрация чрез право (известна като Венецианската комисия). Той е носител и на множество държавни ордени и награди от различни страни, сред които Италия, Русия, Албания, Франция, Литва, Румъния, Молдова, Австрия, Унгария, Бразилия и много други.

Д-р Джани Букикио е автор на множество студии и статии в областта на основните права, конституционното и международното публично право. В качеството си на председател на Венецианската комисия д-р Джани Букикио е подкрепил демократичния процес в България чрез даването на доклади и становища по всички ревизии на Конституцията, както и по ред законодателни инициативи за реформиране на съдебната система. Д-р Букикио има неизмерим принос за развитието на конституционния диалог не само в региона, но и в света, се изтъква още в мотивите на Академичния съвет на Великотърновския университет.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.