Председателят на ЕНП Жозеф Дол: Орбан прекрачи границата с атаката срещу Юнкер

Снимка: Архив

Председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол смята, че унгарският премиер Виктор Орбан е прекрачил границата с атаката си срещу председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, съобщава "Политико".

Миналият месец Орбан започна кампания срещу Юнкер и милиардера Джордж Сорос, обвинявайки ги, че, заедно с Брюксел, прокарват миграционна политика, целяща да навреди на Унгария.

В интервю за германкото издание "Ди Велт" Жосеф Дол заяви, че изказванията на Орбан са недопустими. "ЕНП е едно голямо семейство, в което всички имат свое мнение и различия. Има обаче определени граници, които не бива да бъдат прекрачвани. Виктор Орбан направи точно това", смята Дол.

Председателят на ЕНП добави, че на 20 март партията ще обсъди да ли да изключи от редиците си политическата формация на Орбан - Фидес.

12 парти от ЕНП призоваха Фидес да бъде отстранена от политическто семейство. През уикенда Орбан коментира ситуацуята, определяйки членовете на тези политически формации като "полезни идиоти" и че действията им само помагат на опозицията в Европарламента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят