Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Полицаи обискираха дома на кмета на Несебър Цял ден в града се провежда специализираната акция

Пламна известен ресторант в София

Патриарх Неофит стана Почетен гражданин на Перник

Опашка от тирове на „Капитан Андреево“

Борис Джонсън обяви, че няма да преговаря за отсрочка на Брекзит

Председателят на Общинския съвет в Свищов подкрепи конкурс на Стопанска академия „Моят старт в бизнеса“

По инициатива на Студентския съвет при СА „Д. А. Ценов“ – Свищов и с подкрепата на председателя на Общинския съвет в града д-р Кристиян Кирилов, на 17 април се проведе за втора година конкурс на тема „Моят старт в бизнеса“. Инициативата бе организирана за всички студенти в свищовската Алма матер, а всеки участник трябваше да разработи проект на своята бизнес идея, която да представи под формата на мултимедийна презентация. В конкурса участваха 7 участника, които презентираха проектите си пред жури в състав- председател – гл. ас. д-р Юлиян Господинов, и членове – д-р Кристиян Кирилов, доц. Петя Иванова, доц. Марина Николова и доц. Искра Пантелеева. Преподавателите в журито са ръководители на различни катедри в Стопанска академия и са подбрани с цел обективното и максимално професионално оценяване на проектните предложения.

Основни критерии при оценяването бяха оригиналност и иновативност на бизнес идеята, реалистично и детайлно планиране, логическа обвързаност между отделните части на бизнес плана и умения за презентиране.

Д-р Кирилов, който е и спонсор на конкурса, сподели с младите хора, че именно с изработването на бизнес-план е стартирал преди години частната си практика. Своят бизнес-план за развитие той успешно е защитил пред Бюрото по труда и благодарение на него е получил в аванс цялата сума от паричното си обезщетение, с която реализира своята частна ветеринарна практика, развивана от него и до днес. С личната си история д-р Кристиян Кирилов накара младите хора да повярват, че днешните им проекти, утре могат да бъдат реалност. Той приветства провеждането на конкурса, чрез който се стимулират студентите да развиват нестандартни идеи и да придобиват увереност в знанията и уменията си.

„Стопанска академия предлага много възможности за пътувания и срещи с работодатели, дали ще ги използвате – това зависи от вас и от това, дали сте активни докато учите. Ние инвестираме във вас време и знания, защото знаем, че вашите успехи са и наши успехи“, заяви д-р Юлиян Господинов.

В края на конкурса бяха връчени три парични награди за най-добите проекти, а всички участници получиха поощрителни награди и грамоти от организаторите.
Д-р Кристиян Кирилов също получи „Грамота за активно участие в академичния живот на СА „Д. А. Ценов“, с което му бе засвидетелствано внимание от страна на домакините.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.