Председателят на СОС Елен Герджиков: Беше труден мандат

Елен Герджиков

Крайната оценка и равносметка на нашата работа ще я дадат избирателите. Моята лична равносметка е, че беше труден мандат, с много предизвикателства и проблеми, каза председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков по БНТ.

Много от проблемите в града, които заварихме преди 10 години, вече са в историята. Всяка градивна критика помага за развитието на града. Хората, а оттам и общината вдигнаха критериите си и за качество на ремонт, и за качество на градска среда, и за темпове на развитие, обясни Герджиков.

Той призна, че има не малко неща, които не са довършени и те могат да бъдат прочетени в новите приоритети, които кметът Фандъкова записва в предизборната си програма. Тя ще бъде публикувана до дни. Там на първо място се откроява развитието на кварталите - малките улици, тротоарите, осветлението, междублоковото пространство.

Вторият приоритет е зеленият и чист град. Повече усилия в мерките и контрола по достигането на нива на чистота на въздуха.

Новите предизвикателства пред града изискват нови хора, компетенции и експертиза, изтъкна председателят на Столичния общински съвет. По думите му Мая Манолова е силен опонент.

Коментари

Задължително поле