Предсрочни избори: И реформаторите връщат мандата

Реформаторският блок ще върне третият проузвателен мандат и няма да опитват да съставят кабинет. Това обяви след заседанието на парламентарната група Найден Зеленогорски.

Днес парламентарната група на РБ се събра на заседание, на което партиите от блока трябваше да излъчат своя представител, който в понеделник да получи от президента Росен Плевнелиев третия, последен, проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на това Народно събрание.

"Взехме нашето решение в рамките на РБ и то е, че при евентуално връчване на мандата в понеделник ще го върнем веднага", каза пред журналисти в парламента народният представител Найден Заленогорски. „Очевидно е, че няма реформаторско мнозинство в парламента и отиваме на избори“, заяви той и уточни, че решението е било единодушно.

„ПФ казаха, че биха ни подкрепили, имахме някои разминавания, но те можеха да бъдат изчистени. Веднага след това колегите от ГЕРБ ясно казаха, че не биха подкрепили нов мандат в рамките на този парламент“, посочи Найден Зеленогорски.

„Винаги сме казвали, че ключът е в колегите от ГЕРБ. Очевидно е, че тяхното желание е да отидем на избори. Готови сме за избори и тръгваме“, коментира той. „Благодарим на президента, че оценява нашата роля, но оттук нататък решението е негово“, каза още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика