Представители на бизнеса протестираха пред община Варна

Над 150 представители на малкия и средния бизнес във Варна се събраха пред сградата на общината недоволни срещу Наредба Н-18, въпреки срещата с премиера и решението за отлагането й с 6 месеца и въпреки разрешителното да протестират пред НАП в града.

Те вдигнаха лозунги "Оставка" и "Намалете ДДС-то! Бизнесът умира! Ние не сме престъпници". Не сме съгласни с аргументите на браншовите организации и с отлагането на Наредбата, ние настояваме за отмяна на текстовете в нея, които касаят запечатване на търговски обекти без изрично доказана вина.

Искаме и диференцирана ставка на ДДС, която да бъде 9% или по-ниска за хранителните стоки, както е в останалите европейски страни, посочи Стефка Рангелова, представител на протестиращите.

Според нея намаляването на ДДС ще гарантира излизането на бизнеса от сивата икономика и ще е в полза на цялото общество. Недоволството на протестиращите е свързано още с отчитането на приходите към НАП, както и с евентуална необходимост от допълнително заплащане на софтуер за това.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони