На 24 март 2019 да почерпят

Конопените семена съдържат полезните омега 3 мастни киселини Подходящи са за консумация по време на Великденския пост

Доналд Тръмп: С халифата на „Ислямска държава“ е свършено

Афганит – камъкът на мъдростта Наречен е на страната, в която е открит

За осем наберете дванайсет. Потрес! На гол телефон чифте стандарти…

Вижте как изтребители Су-27 съпровождат американски бомбардировач далеч от руската граница (ВИДЕО)

Военни обезвредиха граната във Варненско

Малко дете се изгуби в гората в Балкана Издириха го при незабавна спасителна акция с десетки полицаи, горски, планински спасители, военни полицаи и доброволци

Националният съвет на СДС дава мандат на председателя на партията да финализира преговорите с ГЕРБ за евроизборите

Президентът Румен Радев удостои Ян Енглерт с почетен плакет „Св. св. Кирил и Методий“

Сгъваемият телефон се превръща в таблет Иновацията на 2019 г. - гъвкав екран (ИНФОГРАФИКА)

Кораб с 1300 души на борда бедства близо до Норвегия

Българските превозвачи готвят протест в Страсбург, ако пакетът „Мобилност“ влезе в дневния ред на ЕП

44-годишен мъж е бил ударен от кола в подлеза на НДК

Красимир Каракачанов: Скандалът с апартаментите е неприятен, ще повлияе на резултатите на ГЕРБ

Представители на Департамента по правосъдие на САЩ посетиха Окръжния и Апелативния съд в Търново

Снимки: Апелативен съд-Велико Търново

Представители на Департамента по правосъдие на САЩ се запознаха с практическите аспекти от съдебните производства за отнемане на незаконно придобито имущество в България по време на работна среща с ръководствата на Окръжния и Апелативния съд във Велико Търново.

Антъни Лакоста, Марк Лестър и Норм Хилтън бяха на визита в Съдебната палата в старата столица в рамките на свое работно посещение в България в периода от 26 февруари до 1 март, по програмата „Оценка на системата за отнемане на активи в България“. Като модул на тази програма са организирани и посещения извън столицата София, за да могат американските представители да получат по-добра представа относно практическата работа на териториалните дирекции на КПКОНПИ, както и на органите на съдебната власт по тези производства. Заедно с тях, гости на Окръжен съд – Велико Търново бяха Димо Гроздев от местното поделение на Департамента по правосъдие на САЩ в България, Лъчезар Баргански от отдел „Международно сътрудничество“ на КПКОНПИ, както и Николай Колев, директор на ТД на КПКОНПИ във Велико Търново.

В рамките на проведената среща със съдия Теодорина Димитрова, председател на Окръжен съд – Велико Търново и съдия Ивелина Солакова, зам.-председател на ВТОС и ръководител на гражданското отделение, гостите зададоха множество въпроси относно конфискацията на активи, тяхното последващо управление, публичността на тези процеси, оценката на въздействието на околната среда, при конфискация на специфични видове имущество други. Те бяха запознати както с нормативните изисквания по отношение на провеждането на такива съдебни процеси, така и с примери от реалната съдебна практика на Окръжен съд – Велико Търново.

В рамките на същия ден, гостите проведоха и втора работна среща, домакини на която бяха съдия Янко Янев, председател на Апелативен съд – Велико Търново и съдия Христина Даскалова, зам.-председател и ръководител на гражданското и търговско отделение на ВТАС. Те подробно запознаха представителите на Департамента по правосъдие с особеностите на въззивните производства по дела за конфискация на незаконно придобито имущество и съответно за практиката на Апелативен съд – Велико Търново по тях.

Гостите от Департамента по правосъдие на САЩ изразиха своето удовлетворение от проведените срещи и споделиха, че по време на своите посещения в двете съдилища са успяли да се запознаят детайлно с начина на провеждане на съдебните производства за отнемане на незаконно придобито имущество.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.