Представители на Конгреса в САЩ искат доказателства, че телефонът на Тръмп е бил подслушван

Комисията по разузнаване на Камарата на представителите на САЩ поиска снощи от изпълнителната власт да представи до утре доказателства в подкрепа на твърдението на президента Доналд Тръмп, че телефоните му в "Тръмп тауър" са били подслушвани по време на изборите, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на информация, получена от помощник на конгресмен, съобщава БТВ.

Искането е отправено в писмо, подписано от председателя на комисията, конгресмен Девин Нунес, републиканец от Калифорния, и най-високопоставеният представител на Демократическата партия в комисията, Адам Шиф от Калифорния.

Миналият уикенд Тръмп обвини в "Туитър" предшественика си Барак Обама, че е наредил подслушването. Джеймс Клапър, директор на националното разузнаване при управлението на Обама, заяви, че нищо подобно не се е случвало, но това не сложи край на спекулациите, припомня АП. Тръмп не е представил доказателства в подкрепа на твърдението си и поиска от Конгреса да разследва случая.

По-рано тази седмица Шиф заяви, че комисията ще последва призива на президента. Той добави, че ще зададе въпроса на директора на ФБР Джеймс Коми, когато той се яви пред пълния състав на комисията този месец във връзка с дейността на Русия по време на изборите. "Вероятно ще можем бързо да установим дали обвинението е истина", заяви Шиф пред медиите във вторник.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка