На 16 декември 2018 да почерпят

Пътят на Петър през огън и лед Авантюристът се готви да покрие „Тройната корона” през март

Червеното цвекло нормализира кръвното налягане Подходящи за консумация са и листата

Арестувани са четирима души, включително двама полицаи, за „обида на турското знаме и нация”

Млада жена бе блъсната на пешеходна пътека в центъра на столицата

ЕС призова Турция да се въздържа от всякакво едностранно действие в Сирия

Банско е № 1 и ще остане № 1, заяви Цветан Цветанов на официалното откриване на сезона в курорта

Спешна среща между Спас Русев и Славиша Стоянович

Президентът Радев в Йордания: Не трябва да се инвестира само в магистрали, а и в човешки капитал и научно сътрудничество

Коледата невъзможна за „Левски“, „сините“ пак трагични далеч от „Герена“

Десислава Радева за полицейска проверка през февруари: Стоях в колата на НСО ни жива, ни умряла Тежковъоръжени жандармеристи дърпали шофьора й за ревера

Пилот загина, след като изтребител се разби при кацане в Украйна

Порошенко обяви създаването в Украйна на автокефална православна църква

Цветан Цветанов се срещна с кмета на Банско Георги Икономов

Вижте от птичи поглед как върви строежът на хотел Hyatt Regency в София

Представиха дейностите по обновяване и модернизиране на сградите на ОД МВР и Първо РПУ в Благоевград 

Снимки: Община Благоевград

Изпълнените дейности и постигнатите резултати по проект  „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност, осигуряване на достъп на хора с увреждания и цялостно обновяване на фасадите на сгради на ОД МВР и Първо РПУ – Благоевград” бяха представени на Заключителна пресконференция. Подробности по реализирането на проекта, който се осъществи с финансовата подкрепа на ОП „Региони в растеж“ ‎2014-2020 г., даде ръководителят – инж. Ангел Даилов.

sn4_640x480

„Проектът „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност, осигуряване на достъп на хора с увреждания и цялостно обновяване на фасадите на сгради на ОД МВР и Първо РПУ – Благоевград” стартира на 03.04.2017 г., като строително-монтажните работи приключиха преди крайния срок, който е 3 октомври 2018 г. Проектът включваше дейности по изпълнение на инженеринг – проектиране, авторски надзор и СМР, строителен надзор, изпълнение на одит на проекта, мерки по информация и публичност. От 27 август 2018 г. е издадено Удостоверение от ДНСК – София за въвеждане в експлоатация“ каза инж. Даилов. Той подробно описа какви строително-монтажни работи са извършени. Сред тях са изолация на външни стени, изолация на покрив, подмяна на дограма, подмяна на отоплителната инсталация и подмяна на осветителни тела, в резултат от изпълнението, на които в сградите ще се достигне клас на енергопотребление „В“.

sn7_640x480

С изпълнението на дейностите се постига подобряване на енергийната ефективност в съществуващия сграден фонд, ще бъде удължен животът на сградите, обекти на интервенция, ще бъде осигурен достъп на хора в неравностойно положение и др. Общата стойност на проекта е ‎ 1 456 928,12 лв., от които Европейско финансиране (ЕФРР) в размер на 1 238 388,92 лв., и Национално съфинансиране (УО на ОПРР 2014-2020 г.) – 218 539,20 лв.

На събитието присъстваха още заместник-директорът на ОД МВР – Благоевград комисар Димитър Кръстев, директор на Дирекция „Европейски проекти и програми“ Мария Грозданова, екипът по проекта, представители на евродепутатите Андрей Новаков и Асим Адемов, представители на Община Благоевград, медии, граждани.
Проектът се реализира в резултат на подписано партньорско споразумение между Община Благоевград и
Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи.
С осъществяване на настоящия проект ще се изпълнят местните политики за устойчиво градско развитие, повишаване качеството на живот, постигане на екологично равновесие и спазване на европейските изисквания и стандарти за интелигентни градове.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.