Калоян Паргов: По Стратегията от 2011-а СО похарчи 630 милиона, а въздухът сега е 5 пъти по-мръсен

Общинският съвет Варна свиква сесия за Морската градина Местният парламент ще обсъжда предложението за референдум

БФС се хвали с 19,1 млн. лв. Бюджет

Делян Добрев: Питам Йончева отново – има ли нещо общо с чужди служби? (ВИДЕО)

Каракачанов изпрати 35-ия контингент в Афганистан с икона на Св. Георги

МЗ и областните болници се договориха за преструктуриране 200 млн. лв. са общите задължения на държавните болници, 57 млн. са вече просрочени

Хасковлията, който уби жена си от бой, вече е обвиняем Грозят го от 3 до 12 години затвор

НВУ ще подготвя кадри за управление на въздушното движение Атрактивната специалност е разкрита по договор между военния ВУЗ и РВД

Дават общинско жилище на вдовица без дом

Алианц заема водеща позиция в животозастраховането

По 20 000 лв. глоби за наркопроизводители

Уседналост до школото дава предимство на първолаци

Почти три години след трагедията Варненският окръжен съд реши: Три години затвор за гинеколог, причинил смъртта на бебе

Елена Йончева: Не работя за български, нито за чужди служби, премиерът Борисов би трябвало да има такава информация

Наложиха ограничения за Котленския проход Пътищата Твърдица-Елена и Сливен-Стара река - забранени за камиони

Представиха идейния проект за „Арена Шумен“

Тримерна визуализация на спортната зала в Шумен. Снимки: Община Шумен

Идейният проект за многофункционална спортна зала „Арена Шумен“, изготвен от столично архитектурно студио, беше представен официално в понеделник пред ръководството на общината, проектанти, архитекти и медии. Според кмета на Шумен Любомир Христов до края на идната година придобивката за града може да бъде факт.

Известно е, че залата ще се строи на терена на бившето поделение Пети полк, чийто сгради вече са съборени. Има строително разрешително, отпуснати са и парите за строежа от Министерски съвет, припомни зам.-кметът по строителство инж. Боян Тодоров. Обявена е и обществена поръчка за инженеринг, т.е. за проектиране и строителство на стойност 8 млн.лв. без ДДС.

При представянето стана ясно, че залата ще бъде с разгърната застроена площ 5600 кв.м. Постоянните седящи места са 1500, но с подвижни сгъваеми трибуни и преместваеми седалки капацитетът ще достига 2300 места. Залата с атрактивна архитектура ще бъде със стоманенобетонна конструкция. Ще бъде удобна за спортни, културни и изложбени събития. Тя ще може да домакинства почти всички видове спортни състезания, без спортна гимнастика. Игрището ще бъде с паркетна настилка, но ще може да се покрива и с друга, според нуждите.

Залата ще има и полуподземен етаж, на който ще се разположени фитнес, кафене, офиси за персонала, складови помещения.

При изготвяне на проекта архитектите са се съобразили с изискванията на ръководството на общината. Възможно е при изготвяне на работния проект да настъпят промени, но те няма да променят облика на сградата. Основният подход към залата ще бъде от ул.“Марица“. Според архитектите на това място на входа на Шумен тя ще промени облика на града.

Първият етап от изграждането включва спортна залата и наземен паркинг с 450 паркоместа.
В района са предвидени открити площадки, басейн, хотел, както и жилищни сгради, но за тях ще се търсят инвеститори.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. „В Лисабон построиха истинско архитектурно чудо – 2,5 пъти по-евтино от родната Арена Армеец“. Каквото и да строят ненаситните прасетата от свинефермата герб крадат пари, ама много пари. Излиза, че е вярно, че бойко -м-ъ-р-ш-а-т-а- краде между 50 и 75% от стойността на всички проекти осъществени с пари от бюджета или еврофондове.

  2. А комунистите не крадяха ли. Не само че, крадяха повече ами 3 пъти фалираха държавата и нищо не построиха спряха европейските пари и пак се опитват да вземат властта.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.