Дневен хороскоп на Алена за събота, 07.12.2019

На 7 декември 2019 да почерпят

Стоянка игра, за да живее На 97 голямата актриса слезе от сцената на живота

Алкохолът е ключов фактор за оцеляването на човешкия вид

Турция се налага в Средиземно море

Турция втора по износ на сериали в света

Партиите вече доят две крави Формациите, прескочили 1% вземат по 8 лв. на глас от държавата, могат да получават и безлимитни дарения от бизнеса

Младенов награден и в Португалия

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

По-скъп ток и нов доставчик от 1 юли

БАБХ крие отровните храни по наредба

Данаил Кирилов разговаря с Полфрийман за проблемите на затворите

Работник е пострадал сериозно, а други двама са леко ранени след експлозия в цех за производство на биогаз в Ямболско

Раздор за 50 000 лв. довел до убийството край езерото Вая Оставиха в ареста заподозрения за разстрела в Бургаско

Двама души са убити при стрелба в американска военна база във Флорида

Представиха Националните програми за младежта и младежките дейности в Търново

Националните програми за младежта (2016-2020) и за изпълнение на младежки дейности бяха представени във Велико Търново. Информационният ден, организиран от Министерството на младежта и спорта с подкрепата на общината, събра представители на неправителствени организации и сдружения, ОП „Спортни имоти и прояви“, спортни клубове, експерти и специалисти в сферата, общински съветници. По време на срещата бяха представени възможностите за финансиране на различни проекти и дейности, насочени към развитието на младежкия сектор в България.

Форумът бе открит от заместник-кмета на Старата столица проф. Георги Камарашев и заместник-министъра на младежта и спорта Ваня Колева. Проф. Камарашев подчерта, че Община Велико Търново и министерството работят в добро сътрудничество и диалог за развитието както на професионалния, така и на масовия спорт. Думите му бяха потвърдени и от заместник-министър Ваня Колева. Тя посочи още, че подобни информационни дни са много полезни, тъй като позволяват на екипа в министерството да се запознае по места с особеностите, нуждите и конкретните проблеми. Заместник-министър Колева подчерта, че Община Велико Търново прави изключително много дейности за младежите.

Бенефициенти по програмите за младеж и за изпълнение на младежки дейности по чл. 10 от Закона за хазарта могат да бъдат както НПО с нестопанска цел, така също спортни клубове. Целите на мерките са социална реализация и повишаване на социалната отговорност на младите хора, подобряване на средата на живот, насърчаване на здравословния начин на живот и др.

В рамките на дискусията бяха представени и приоритетите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Дискусията обхвана също изработването на нови национална и европейска стратегия за младеж.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.