КАТ преброи 2536 ранени по-малко от лекарите Разлика с над 22% между данните на МВР и Министерство на здравеопазването установи Институтът за пътна безопасност

Забраниха играчките оръжия в пакистанска провинция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в неделя, 25 февруари 2018

Сняг и паднали дървета на Шипченския проход

Въоръжен мъж се барикадира в дома си във Велинград Излезе да вземе дърва за печката и го арестуваха

„Левски“ подгони вечния съперник

Цветанов в Сандански: Усилията на ГЕРБ са насочени към реализирането на успешни политики в местната власт

“Реал” се утвърди в тройката

Салах вкара 20-и гол с левия крак

Кметът на Търново представя в спортното министерство осъвременен проект за тренировъчно футболно игрище

Израелски сателит засне най-модерния руски изтребител в Сирия

“Херта” спря “Байерн” за рекорд

Десетки ранени и загинали при самоубийствен атентат в Йемен

Над 500 души са загинали при бомбардировките в Източна Гута за седмица

Загинал и седем пострадали в катастрофа край Сливен

Представиха проекта „Изграждане на социални жилища в IV-ти микрорайон“ в Благоевград

Снимки: Община Благоевград

На встъпителна пресконференция днес бе представен проектът „Изграждане на социални жилища в IV- ти микрорайон“. Той се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“, Процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP001-1.001-039 “Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014 – 2020 г.”, Инвестиционен приоритет „Социална инфраструктура“.

Общата стойност на проекта е 9 506 000.00 лв. Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца, като на 21.11.2016 г. бе сключен Договор № BG16RFOP001-1.008-0002-C01 между Община Благоевград и Министерство на регионалното развитие и благоустройството. В рамките на проекта ще бъдат изградени 202 социални жилища, предназначени за настаняване на уязвими, малцинствени и социално слаби групи от населението и други групи в неравностойно положение.

Подробностите по проекта бяха разяснени от заместник – кмета на община Благоевград по европейски проекти и програми – Зорница Кралева, заместник- кмета по икономика и финанси – Иво Николов, главния архитект – Васил Тинчев, инж. Ангел Даилов, ръководител на проекта и юриста по проекта – Ива Цветанова.

„Мястото, където ще се изградят социалните жилища се намира на север от ЮЗУ „Неофит Рилски“. Сградите са 3 на брой в три отделни, урегулирани имота“, каза инж. Ангел Даилов.
„Община Благоевград е първенец в изготвянето на проект за социални жилища по ОП „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., което беше отбелязано от Управляващият орган, на проведено заседание на Комитета за наблюдение по Програмата, на която присъства и кметът на Община Благоевград – д-р Атанас Камбитов“, каза заместник – кметът Зорница Кралева.

Очаква се строителството на социалните жилища да стартира до три месеца, след като се одобрят инвестиционните проекти.

Критериите, за подбор на хората, които ще могат да се настанят в социално жилище, са подробно описани в Глава трета „Стопанисване, финансиране, управление, ред за настаняване, ползване, мониторинг и контрол на социални жилища, изградени със средства по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014 – 2020 г. в изменената „Наредба за реда и условията за установяване на жилищните нужди на граждани, ползване и управление на общински жилища” в Община Благоевград.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.