Мениджърът Боб Аръм: Обясняват на горкия българин какво е сексуален тормоз

Бракониер заряза лодката си и избяга

Робот вдига „на крака” хора в инвалидна количка Уникално българско изобретение дава нова надежда

Организират първата по рода си лятна строителна академия в Габрово Тя ще събере 64 ученика от най-престижните гимназии от 15 града в България

Увеличават се болните от варицела във Варна

Фюри „стана американец“, за да пребие Том Шварц

Аржентина и Уругвай останаха без ток

Министър Караниколов: Язовирите в тежко състояние ще бъдат ремонтирани от държавата

Журналистът Анна Заркова за злоупотребите с право: Криминални типове водят стотици дела срещу магистрати

Пак златна награда за Стоичков

Моторист загина след удар с кола във Враца

Пламен Марков, двукратният победител в анкетата за треньор №1 на годината на „Труд“: Вече трудно ще говорим за класирания

Конгресът на БСП прие политически доклад за евровота, отчетоха ръст на гласовете Националният съвет трябва да изготви предизборна платформа за местните избори до 31 юли 2019 г.

Президентът: Храмовете и вярата винаги са били сигурният брод на българския народ към съкровената ни национална идентичност

Язовир в Стражишко преля за втори път за една седмица

Представиха сборник в чест на преподавателя във ВТУ проф. Стоян Буров Събитието се състоя в читалнята на Централната университетска библиотека

Катедрата по съвременен български език към Филологическия факултет представи сборник в чест на големия български учен и преподавател от Великотърновския университет чл.-кор. проф. д.ф.н. Стоян Буров. Сборникът е озаглавен „Aut inveniam viam, aut faciam”.

Събитието, което се състоя в читалнята на Централната университетска библиотека, беше уважено от ректора на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ проф. д-р Христо Бонджолов, преподаватели, служители, студенти и приятели на чл.-кор. Стоян Буров.

Сборникът се състои от няколко раздела, очертаващи тематично и основните дялове от езикознанието, в което нашият именит преподавател е работил в своя дългогодишен творчески и професионален път.

В сборника с научни статии са взели участие близо 60 учени, сред които личат имената на знакови филолози от България и чужбина, но също така и не липсват разработки на млади езиковеди, които тепърва започват своя професионален път.

Редакционната колегия в състав доц. д-р Мария Илиева, доц. д-р Верка Иванова, доц. д-р Владислав Маринов и д-р Велин Петров беше подготвила кратка, но изключително съдържателна презентация на сборника.

Чл.-кор. Стоян Буров не скри вълнението си и своето щастие, че успя да завърши своя дълъг и безспорно ползотворен професионален път в университета по този достоен начин, а именно чрез отпечатването на високоприносен научен труд в негова чест.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.