Пъргав японец с германско сърце Кросоувър със 170 дизелови коня, 7-степенен автоматик, 4х4 задвижване и 430-литров багажник

Вицепремиерът Марияна Николова ще бъде патрон на конференция, посветена на 575-годишнината от Варненската битка

Арестуваха младеж, умъртвил теле Непълнолетният злосторник удушил животното, докато се опитвал да го открадне

Обвиниха 27-годишен, буйствал в кръчма в Горна Оряховица

Посланикът на САЩ в Москва: Самолетоносачите в Средиземно море са „100 хиляди тона международна дипломация“ и сигнал за Русия

Ограничават движението на камиони над 12 тона в пиковите часове на 25 и 29 април

ООН: Повече цивилни афганистанци са убити от проправителствените сили, отколкото от талибаните

Съдът намали присъдата на бившия президент Лула да Силва

Данаил Кирилов: Трябва идентичност в режима на търсене на отговорност от “тримата големи“

Мъжът на Аня Пенчева изкачва Еверест с „Шушана”

Какъв е единственият начин съпругът ви да си спомни за годишнината от сватбата ви?

Главният прокурор взе на специален надзор разследването срещу Лютви Местан

Мария Габриел: ГЕРБ няма основания за повече тревожност, знаем как се носи отговорност

Изоставеното в Пловдив бебе е било в кашон, няма данни за родителите

Младен Червеняков, бивш посланик в Черна гора: Необходима е промяна в политиките на Балканите

Представят автентичен хляб и домашни пити на фестивала „Семе българско” в Севлиево

Хлябът отново е в центъра на фестивал „Семе българско“, който ще се проведе в Севлиево на 20 и 21 април – Лазаровден и Цветница. Тази година организаторите си поставят амбициозната задача, с помощта на читалищата от севлиевските села, да покажат и разкажат за българската обредност, свързана с него.
На гостите на фестивала ще бъдат показани ритуални погачи, които ние, българите, сме свикнали да приготвяме за различните празници и важни моменти в живота ни. Националния фестивал „Семе българско“ ще се проведе подкрепата на Община Севлиево.

Превърналият се в традиция конкурс „Никой не е по-голям от хляба” отново ще събере вкуса на домашно приготвения сладък хляб със семена, произведен по традиционни рецепти и съвременни технологии. Компетентно жури ще отличи и награди победителя, а рецептата на майстора-хлебар ще бъде разпространена. Очакваме Вашите пити в неделя – 21 април, до 11 часа на сцената на фестивала в парк „Казармите“.

За втора поредна година младите хора от задругата „Дар Лимец“, заедно с посетителите на събитието, ще замесят истински вкусен български хляб и ще разкажат за тънкостите при отглеждането на лимеца – най-древната храна на българите. Самите те са се посветили на това деля, отглеждайки доброволно лимец и споделяйки го безвъзмездно с всеки желаещ в името на истинския хляб.

В съботния ден Емил Елмазов от „Билкария“ ще сподели тайните на древна българска практика, свързана с възстановяването и подобряването на каленността на дивите природни семена.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.