Вижте какво е състоянието на републиканските пътища към 17:30 часа

Кафене се взриви в Япония, над 40 души са пострадали (СНИМКИ и ВИДЕО)

Варна тегли 46,7 млн. лв. кредит за подобряване на градската среда

Километрични опашки по магистралите „Хемус“ и „Тракия“ блокираха движението към София

Вижте СНИМКИ от официалното посрещане на президента Радев от крал Абдула и кралица Рания в Аман

Жирардели иска среща с Бойко Борисов

Актьорът Юлиан Костов пред „Труд”: Отказвал съм роли в България, целя се в Холивуд

Утре пускат електронните винетки в продажба

АПИ санкционира пътноподдържащата фирма на магистрала „Струма“ на територията на област Кюстендил 

Автобус се заби челно в стена в Швейцария, един загина и над 40 са ранени

Преобърнал се снегорин блокира движението Кюстендил-Дупница

Гръцката полиция е спасила 45-годишна българка, отвлечена и малтретирана в Германия

Три рисунки от 400 стават картички на Шумен

Хиляди почетоха паметта на жертвите от атаката в Страсбург

Събират дрехи и храна за бедните

Представят две нови процедури по ОП „Развитие на човешките ресурси“ в Търново

Снимка: Община Велико Търново

Две нови процедури по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ ще бъдат представени на 9 февруари във Велико Търново. Предвижда се да бъде разяснена процедурата „Транснационални и дунавски партньорства за заетост и растеж“. Тя цели да подобри междурегионалното и транснационалното сътрудничество между партньори от страни-членки на ЕС, чрез трансфер и въвеждане на социални иновации, добри практики, партньорски подходи към намиране на решения за общи проблеми, изграждане на специфични умения за партньорство и др.

По процедурата могат да кандидатстват образователни и обучителни организации и институции, МТСП, Агенция по заетостта, Агенция за хората с увреждания, Център за развитие на човешките ресурси и регионални инициативи, самостоятелно заети лица, центрове за информация и професионално ориентиране, центрове за развитие на предприемачеството, общини, сдружения от работодатели (клъстери), социални партньори и неправителствени организации.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ е 20 млн. лв., като размерът на финансирането за един проект варира от 50 000 до 200 000 лева. Крайният срок за кандидатстване изтича на 5 април.

Същия ден експерти ще представят и процедурата „Гъвкави възможности за заетост и обучения в предприятия с променлив интензитет на дейността”. Нейната цел е да се предостави възможност за повишаване адекватността на уменията на неактивни и безработни лица съобразено с актуалните нужди на бизнеса.

Допустими кандидати са работодатели – физически или юридически лица регистрирани по Търговския закон, които извършват стопанска дейност в секторите „Преработваща промишленост“, „Строителство“ и „Хотелиерство и ресторантьорство“.
Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по тази процедура е 30 млн. лв., а размерът на финансирането за един проект е от 20 000 до 391 166 лева. Крайният срок за кандидатстване е до 7 март.

Условията за кандидатстване по двете процедури на ОПРЧР ще бъдат разяснени от експерти от Министерство на труда и социалната политика, в качеството на Управляващ орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.