Представят новия бюджет на Бургас

През настоящата година Община Бургас ще работи и за подобряване на пътната безопасност в комплекса. Пешеходните пътеки на ключови места ще бъдат обновени, като новото им покритие ще е от сух пластик.

Младежки културен център ще бъде изграден в „Меден рудник“

Инфраструктурното развитие на най-големия комплекс - "Меден рудник", продължава и през настоящата година в няколко посоки. Това стана ясно на представянето на бюджета на Бургас за 2020 година пред граждани на комплекса. На нея присъстваха заместник-кметовете на града, както и териториалният директор Магдалена Манолова.

Важен проект, който предстои да бъде изпълнен, е изграждането на младежки културен център. Той ще е място, където ще се провеждат културни събития от програмата на Община Бургас. Центърът ще разполага с подходящи зали, в които ще се провеждат бизнес форуми и обучения.

„Много от събитията, които ще се организират на това място, ще са насочени към младите хора“, подчерта заместник кметът Йорданка Ананиева. Проектът ще се финансира по Норвежката програма, като Община Бургас ще осигури част от средствата от своя бюджет.

"Този проект е важен за нас, защото в "Меден рудник" има изключително много млади хора, които в момента няма къде да се събират. С реализирането му ще дадем възможност да се организират различни събития като концерти, театрални постановки. Предвидена е и част за настаняване на гостуващи групи и състави и споделени офиси за бизнес инициативи", каза още Ананиева.

Община Бургас работи за реализирането на друга мащабна инвестиция, каквато е разширяването на Индустриалния и логистичен парк. Неговата втора фаза на развитие предвижда изграждането на промишлена зона при пътния възел Бургас - Средец - Созопол.

Това ще е възможност за разкриването на нови работни места.

Коментари

Задължително поле