Новият главен секретар на МВР Петър Тодоров: Борбата с пожарите и мигрантския натиск са сред основните ни приоритети (НА ЖИВО)

В МВР представят новия главен секретар. На основание решение на Министерския съвет, със свой указ президентът Румен Радев назначи Петър Тодоров за главен секретар на Министерството на вътрешните работи.

"Има много голям брой достойни служители, които могат да заемат тази длъжност. Направихме доста внимателен подбор, за да вземем това решение. Тази длъжност ние оценяваме като такава, която може да бъде заета от достоен човек, с достатъчно дълъг професионален опит, на когото може да се разчита", заяви служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Миналата седмица министърът на вътрешните работи Бойко Рашков връчи на главен комисар Тодоров документа за назначаването му на длъжността. Главният секретар беше представен официално пред ръководителите на дирекции и служби в МВР от министър Рашков и заместник-министрите Емил Ганчев, Венцислав Катинов и Енчо Мирчев.

Самият Петър Тодоров изброи приоритетните задачи в работата си. На първо място той назова борбата с горските пожари. На второ - справянето със засиления мигрантски натиск. Друг акцент на работата му ще бъде контрола на пътния трафик в активния летен сезон. като задача, която се очертава пред полицейските служители е борбата с настъпващата нова вълна на коронавируса, каза Тодоров. "Действията тук ще бъдат в координация с МЗ и РЗИ", добави той.

https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/417303396366341

Петър Тодоров е с дългогодишен професионален стаж в системата на МВР, като последователно е заемал различни изпълнителски и ръководни позиции в Областната дирекция на МВР в Пловдив. Завършил е висшето си образование във ВНВУ "Васил Левски" – Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България