Представят химна на Търговище на празника на града

Първо публично представяне на химна на Търговище ще се състои на празника на града – 14 май. Той ще бъде изпълнен след церемонията по издигане на знамената на площад „Свобода” от 11 часа в неделя. Пред гражданите и гостите на празника химнът ще бъде представен от Духовия оркестър и хор „Родна песен” с диригент Красимира Коларова.

Официалната песен предстои да бъде утвърдена като химн и да бъде включена в Наредбата за символиката на Търговище.

Текстът на химна е на известния писател Неда Антонова, която посвети своята творба на града. Тя спечели конкурса на община Търговище, в който участваха 67 предложения за текстове, включително и от българи, живеещи зад граница.

Антонова, която е почетен гражданин на Търговище, обяви, че паричната награда от 1000 лв. от конкурса ще бъде връчена за благотворителни цели.

Музиката и аранжимента на химна изготви композиторът Ценко Минкин. Председателят на Съюза на българските композитори лично се включи в подготовката на химна за представянето му пред гражданите на Търговище и присъства на репетициите на оркестъра и хора.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.