Ето какво ще е времето днес

На 19 юни 2019 да почерпят

Шофьор помете полицейски шеф на мотор в София

Западът превръща хората в биороботи с айфони

Емил Радев ще е евродепутат от листата на ГЕРБ

Борис Джонсън печели най-много гласове на второто гласуване на депутатите консерватори

бТВ – телевизията на разпада Когато не обслужва „Демократична България“, някога авторитетната медия лобира за легализиране на хомосексуалните бракове и уронва престижа на държавните институции

Румънец начело на фракцията на Макрон Дачиан Чолош е компромис между Париж и Хага

Солистите Виктор и Евгения: Нашият хор помага да разберете Русия Започна турнето на Кубанския казашки ансамбъл в България

Газ битката САЩ – Русия сваля цената на горивото у нас В хъб “Балкан” се чака, освен руско и азерско гориво, и американски и египетски втечнен газ

Българите никога няма да надхвърлят 7 млн. души По най-лошия сценарий за 80 г. ще се стопим до 2 млн.

Алесандра Амброзио си почива в съседна Гърция

ЕС отложи до октомври решението за започване на преговори с Албания и Северна Македония

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 юни 2019

Купуваме 50% по-малко нови коли от гърците Германците ни изпреварват осем пъти по автомобили

Представят химна на Търговище на празника на града

Първо публично представяне на химна на Търговище ще се състои на празника на града – 14 май. Той ще бъде изпълнен след церемонията по издигане на знамената на площад „Свобода” от 11 часа в неделя. Пред гражданите и гостите на празника химнът ще бъде представен от Духовия оркестър и хор „Родна песен” с диригент Красимира Коларова.

Официалната песен предстои да бъде утвърдена като химн и да бъде включена в Наредбата за символиката на Търговище.

Текстът на химна е на известния писател Неда Антонова, която посвети своята творба на града. Тя спечели конкурса на община Търговище, в който участваха 67 предложения за текстове, включително и от българи, живеещи зад граница.

Антонова, която е почетен гражданин на Търговище, обяви, че паричната награда от 1000 лв. от конкурса ще бъде връчена за благотворителни цели.

Музиката и аранжимента на химна изготви композиторът Ценко Минкин. Председателят на Съюза на българските композитори лично се включи в подготовката на химна за представянето му пред гражданите на Търговище и присъства на репетициите на оркестъра и хора.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.