Представят хитовия балетен спектакъл “ГЕТО” на Марио Пиаца в Търново

Балетът на Държавна опера-Стара Загора, ще представи на 20 юни на сцената на Музикално-драматичния театър "Константин Кисимов" във Велико Търново най-новата си продукция „Гето“. Тя е на световно известния италиански хореограф Марио Пиаца. Сценографията е на художника Тодор Демеров, а костюмите са дело на Мария Христова. Дългогодишният асистент и съмишленик на Марио Пиаца Людовик Парти, който от началото на сезона е репетитор на балета на Старозагорската опера, отново бе главна фигура в работата по подготовката и осъществяването на атрактивното и вълнуващо заглавие. В спектакъла участва цялата многонационална балетна трупа на Държавна опера-Стара Загора.

„Гето“ триумфира в София на 29 май на сцената на Националния музикален театър. „Фурор на софийска сцена“ бе заглавието за гостуването на един от най-авторитетните сайтове за култура www.impressio.dir.bg. Отзивът в сайта започва с думите: “Адмирации за Силвия Томова и за целия екип на Старозагорската опера! Заредена с изключителна енергия, хъс и настроение, снощи интернационалната балетна трупа на Държавна опера - Стара Загора гастролира със спектакъла "Гето", постановка на канадския хореограф Марио Пиаца. Темпераметни, отдадени и свежи, младите танцьори, които са представители на 11 държави, още в самото начало накараха публиката в Националния музикален театър да изпитва емоции, каквито рядко ни се предлагат в последно време. Емоции, които те карат да мечтаеш, които те вдъхновяват, които те възвисяват. Публиката остана без дъх, без думи... Дълги аплаузи белязаха края на спектакъла.“

На великотърновска сцена прочувствената история от живия живот ГЕТО ще бъде разказана от младите и талантливи балетни артисти. Харука Суга ще е в ролята на Сара, Фредерико Пинто - в ролята на Давид, Рио Сузуки ще играе Душата, Каито Такахаши пък ще се превъплати в образа на Равина и др.

Коментари

Задължително поле