На 17 септември 2019 да почерпят

Прабългарите отиват в луксозната вила в „Игри на волята“ Славяни ще спят в рибарската хижа, Траки отиват на плажа

Путин: Военно-техническите връзки между Русия и Турция се задълбочават

Гърция изплаща предсрочно част от кредитите си към МВФ

Луксозните имоти поскъпнаха с 2,3%

Ердоган на тристранната среща в Анкара: Можем да вземем решение за конкретни мерки, за да изгасим пожара в Сирия

Сълзи и гняв за един век Хайтов 100 г. от рождението на големия писател в Народния театър

Жена загина при челен удар на пътя Русе – Бяла

Нови наводнения в Испания, засегнати са предградията на Мадрид

СЕМ не разбра защо БНР спря Генералният директор твърди, че излъчването на “Хоризонт” не е спирало, а ресорът на Силвия Великова не е сменян

Взривът на бензиностанция в Добрич вероятно е причинен от манипулирана газова бутилка

И инжекция не вдигнала Рейш за „Черно море“

Признава ли се времето за майчинство при изчисляване на процент „клас”

Пернишкото село Люлин е без вода четвърти ден заради поредица от аварии

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 17 септември 2019

Предстои изграждане на нова детска площадка и ремонт на фонтана в Дебелец

Нова детска площадка ще бъде изградена в град Дебелец, благодарение на проект, финансиран в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда” на Министерството на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

Стойността на спечеления от кметство Дебелец проект, озаглавен „Аз съм природа – утре започва от днес” е 9 756 лева.

В момента мястото, където ще бъде изградена новата детска площадка, е с амортизирани и стари съоръжения за игра, а настилката е опасна за децата.

Старите метални люлки и пързалки ще бъдат заменени с атрактивно комбинирано и безопасно детско съоръжение с люлка за деца от 0 до 3 години и такава за малчугани от 3 до 12-години.

Металната ограда ще бъде демонтирана, а на нейно място – изградена атрактивна и пъстра дървена ограда, която да радва децата.

Оформяне на кътчета за отдих с нови и облагородяване на алеите и дворното пространство, са друга част от дейностите, планирани в рамките на проекта.

„Правилата по програмата са разписани така, че първо се превежда авансово половината част на проекта. В момента, в който получим 50 % от сумата, започват и дейностите по оформлението и рехабилитирането на площадката”, казва кметът на населеното място Снежана Първанова.

Осем са детските площадки в Дебелец, от тях само една отговаря на всички изисквания за безопасност. До 2018 г. всички останали трябва да бъдат подменени според нормативните изисквания.

Този проект има и втора част – оформяне на кът за отдих около градския фонтан.

Шадраванът в центъра на Дебелец ще бъде основно ремонтиран по програмата „Местни инициативи” на Община Велико Търново. „Внесли сме проект, който очаква одобрение. Надявам се това да се случи, защото градският фонтан се нуждае от спешна рехабилитация. С реализирането на дейностите по този проект целим да създадем привлекателни условия за игра и почивка в центъра на града. Убедена съм, че с подмяната на водоразпръскващите дюзи и поставянето на осветление ще бъде създадена атрактивна градска среда, но ще се подобри и естетическото оформление на „Сърцето на Дебелец”, както наричаме фонтана всички”, коментира Първанова.

Общата стойност на проекта за ремонт на фонтана е 20 378 лв. От тях 15 988 лв. кметството очаква от програма „Местни инициативи”, 4 389 лв. е осигуреният принос на инициативната група и партньорите. Нова облицовка по двата борда на фонтана, почистване на дъното от наноси, нова циментова замазка на самото дъно и на пропуканите стени са ремонтните дейности, които очаква шадраванът в центъра на града.

13 хиляди лева са средствата, с които ще разполага Дебелец по Инвестиционната програма на Общината. Те ще бъдат насочени към кърпене на дупки, отворили се след интензивните снеговалежи тази зима, въпреки предварителните планове за използване на сумата за асфалтиране на още една голяма улица в града. „Ще използваме всичките си пари за запълване на тези дупки. Веднага след стабилизиране на времето, започваме с кърпежите”, увери Снежана Първанова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.