БДЖ въвежда предварителна продажба на билети за майските празници

Актрисата Натали Портман се отказа от израелската си награда “Генезис” по политически причини

2600 спирки в София отиват на концесия Всички навеси ще са с еднаква визия, ще бъдат построени 400 нови

Зам.главния прокурор Ася Петрова: Осъденият от “Килърите” Петър Стоянов-Сумиста води над 60 дела срещу магистрати, свидетели, вещи лица Лично срещу нея били заведени три дела за по 100 000 лева

Експертите от ОЗХО все още не са посетили сирийския град Дума

Осъдиха англичанин, блудствал с 11 годишна шведка у нас

Незаконни рога и зъби конфискуваха от ловец в Чипровци

Кралица Елизабет II ще отбележи своя 92-ри рожден ден с концерт

Десислава Иванчева: Причината за акцията срещу мен е да бъда заменена със служебен кмет

106 безработни стават чистачи и пазачи

Полуфиналът на Григор Димитров в Монте Карло пряко по Mtel Sport 1

Изнудваният бизнесмен Александър Ваклин: Иванчева се беше превърнала в самодържец

Министър Валентин Радев посети полицай Гергана Зашева (СНИМКИ)

БНБ пуска сребърна възпоменателна монета „Старият бряст в Сливен“

Франция ни върна беглец от правосъдие Великобритания питала за площта на килиите

Санират 166 сгради в София

Цялостно ще санират 166 жилищни сгради в София. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, при проверка на обновяването на блок в столичния квартал “Хаджи Димитър”. След инспекцията стана ясно, че не са използвани некачествени материали в Столичната община. След инспекцията кметът обясни, че за 70 от блоковете имат избран изпълнител, 36 сгради чакат районните кметове да стартират процедурите, а в 10 са започнали дейностите. Санирането е със средства от Националната програма и Оперативна програма регионално развитие. Отговорност за санирането в София носят районните кметове, които трябва да следят за нередности при ремонтните дейности, както и за това дали процедурите за избори на изпълнител за честни и прозрачни, каза Фандъкова.

“Подуяне” и “Кремиковци” са първите столични райони, в които вече има готови санирани сгради. Жителите на “Надежда” също се радват на обновени блокове.

В “Подуяне” са санирани 3 сдания за над 2 млн. лв. Фандъкова обясни, че близо 200 семейства в района вече могат да се похвалят с нова жилищна обвивка, което ще понижи и сметките им за отопление.

“Интересът към програмата вече е доста голям”, обясни Фандъкова. Столичната община е взела решение да облагородява на пространствата около санираните блокове, а именно подмяна на тротоарите и грижа за зелените площи.

Не искат движение около „Света Неделя”

Всеки трети софиянец не иска нито автомобили, нито трамваи да минават покрай площад “Света Неделя” в центъра на столицата. На това мнение са 33% от жителите на града. Проучването е направено от експерти от Университета по архитектура, строителство и геодезия. Допитването е направено между 200 случайни минувача и 400 живущи в района. Данните показват, че масово хората не искат и повече магазини и търговски обекти в пространството. В проекта се предвижда разширяване на пешеходното пространство, успокояване на градския транспорт и озеленяване.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.