Предстои 61-то традиционно преплуване на река Дунав край Свищов

Предстои ежегодното масово преплуване на река Дунав, което тази година ще е за 61-и път. Звено „Масова физкултура и спортна база” при Община Свищов съвместно с БЧК организират атрактивния празник свързан с плувния спорт.

Преплуването на река Дунав няма състезателен характер и всички жители на общината го очакват с нетърпение. На 28 юли заявилите желание за участие плувци, след преглед от медицинско лице, ще бъдат извозени с платформи в близост до румънския бряг.

От там, на групи ще преплуват близо километров участък до българския бряг на реката и ще финишират при историческата местност „Паметниците”. Грамоти за участие ще получат всички плувци, като по традиция ще бъдат отличени най-възрастният и най-младият от тях, както и семействата преплували река Дунав заедно.

И тази година спортната проява се провежда със съдействието на Министерство на отбраната, Военно подразделение 28 880 в Белене, Дирекция „Речен надзор” към Изпълнителна агенция „Морска администрация”, Регионална Дирекция „Гранична полиция” – Русе и Свищов, Районното управление, МБАЛ и Звено „Сигурност и контрол” при Община Свищов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България