Предупреждение за опасни студове и в неделя

Жълт код за студено време е обявен за по-голямата част от територията на страната в неделя. С изключение на черноморското крайбрежие (Варненско, Добричко и Бургаско) и крайните югозападни региони (Кърджали, Смолян, Благоевград) времето утре ще бъде студено с ниски минимални температури. В повечето райони и максималните ще останат отрицателни.

Тази нощ от североизток облачността ще се увеличава. Ще остане без валежи и почти тихо. През деня над Източна България ще бъде предимно облачно, над Западна - с повече слънчеви часове.

Минималните температури ще са между минус 10° и минус 5°, на местата където през нощта ще остане ясно и по-ниски, а максималните - предимно между минус 4° и 1°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от източната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра минус 1°, на 2000 метра – около минус 5°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. Ще духа слаб северен вятър. Максимални температури на въздуха: 2°-4°. Температурата на морската вода е 2-4°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България