Президентите на България, Австрия и Румъния ще обсъдят развитието на Дунавския регион

Снимка: Архив

На 29 и 30 октомври държавният глава Румен Радев ще бъде на работно посещение в Република Австрия по покана на своя австрийски колега федералния президент Александър Ван дер Белен.

Във Виена президентите Румен Радев, Александър Ван дер Белен и Клаус Йоханис ще обсъдят на тристранна среща перспективите за задълбочаване на партньорството между България, Австрия и Румъния за развитието на Дунавския регион, както и теми от дневния ред на Европейския съюз, с акцент върху европейската перспектива на страните от Западните Балкани като гаранция за укрепване на сигурността в Европа, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Това е втората среща на тримата държавни глави, посветена на развитието на Дунавския регион, след проведената през месец май среща в Русе, която се състоя по инициатива на президента Румен Радев.

Във Виена президентът Румен Радев ще срещне и с представители на българската общност в Австрия. В рамките на работното си посещение държавният глава ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева.

Коментари

Задължително поле