Президентството: Не сме оказвали натиск върху МВР

Тече вътрешна проверка за действията на полицаите при инцидента

Младши служител в МВР покрил инцидента

Бащата на президента Румен Радев твърди, че Стефчо Тодоров нарушил пътните правила.

Не е оказван никакъв натиск от страна на президенстската институция върху органите на реда във връзка с инцидента в Харманли, категорична бяха от пресслужбата на “Дондуков” 2 Оттам определиха като спекулации опитите да бъде намесено името на държавния глава.

Повод за въпросите на “Труд” към пресслужбата на президентството бяха съобщения, че лично Румен Радев се отбил в Харманли, за да потули катастрофа на баща си Георги, който блъснал инвалид.

В събота сайта Breaking.bg съобщи, че на 17 август Георги Радев блъснал с мерцедеса си триколка на инвалид на кръгово в Харманли, както и че инцидентът бил скрит от полицията.

Часове след съобщението, главният прокурор Сотир Цацаров разпореди да се направи проверка на случая.

От областната дирекция на МВР в Хасково вчера потвърдиха за инцидента. Местният шеф на полицията Ангел Цанков заяви, че произшествието му е било докладвано, но не е съобщено в бюлетина на полицията, защото няма пострадали при катастрофата. Цанков допълни, че заради появили се информации в публичното пространство, че МВР укрива инцидента, по случая е започнала проверка от Инспектората на МВР.

От МВР добавиха още, че имат съмнения, че техен служител се е опитал да прикрие вината на бащата на президента. Той е на младша изпълнителска длъжност в районното управление в Харманли.

МВР е започнало вчера вътрешна проверка по случая, която трябва да изясни дали служителите са действали както трябва. Резултатите от проверката трябва да са готови днес.

Бащата на Румен Радев, Георги вчера също коментира инцидента. „Това е нелеп инцидент, въобще не чувствам вина”, заяви той и обясни, че триколката изскочила внезапно, нарушавайки пътните правила и връхлетяла мерцедеса му. Същото е записано и в констативния протокол на МВР за катастрофата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България