Президентството призна за СМС-а до Гешев: Няма възка с питането до Конституционния съд

От президентството отговориха на думите на главния прокурор Иван Гешев за СМС-а, изпратен му от "Дондуков" 2.

"Опитът на главния секретар на президента да се свърже с главния прокурор няма отношение към внесеното от прокуратурата искане за тълкуване на разпоредбите на чл.103 от Конституцията. За действията на прокуратурата президентската институция научи от медиите впоследствие.

Отправената покана към главния прокурор за среща с държавния глава е за предоставяне на информация за поредния шпионски скандал преди годишната пресконференция на президента.

Внушенията, че президентът е наредил да се смачка проверка на антикорупционната комисия, са манипулативни и не отговарят на истината", се казва в посицията на президентската адинистрация.

По-рано днес Иван Гешев обясни пред журналисти какъв е бил смисълът на официалното съобщение на държавното обвинение, че прекратява контактите си с президентството.

"Не може главният прокурор да бъде привикван с есемеси от едно лице, вероятно същият "Митко", на когото вероятно президентът Радев вероятно казва да смачка проверката на антикорупционната комисия по отношение на съпругата му", заяви Иван Гешев.

Коментари

Задължително поле