Президентът заминава на посещение в Полша

От 05 до 07 юли президентът Румен Радев ще бъде на работно посещение в Република Полша.

Днес в сградата на българското посолство във Варшава президентът ще се срещне и ще разговаря с наши сънародници в Република Полша, както и с представители на полски държавни институции, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Утре държавният глава ще вземе участие в срещата на върха на 12-те държави участнички (Австрия, България, Хърватия, Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и Словения) в инициативата „Три морета“. В рамките на форума Румен Радев ще проведе двустранни срещи със свои колеги.

На 07 юли президентът Румен Радев ще участва в кръгла маса в рамките на Световния форум във Варшава, организиран от Атлантическия съвет.

Темите, които ще се дискутират по време на двата форума, са свързани с укрепването на просперитета и сигурността в района на трите морета – Адриатическо, Балтийско и Черно море, както и перспективите за развитие на транспорта и енергетиката в региона.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.