Президентът иска магнолии пред „Дондуков“ 2

Румен Радев настоял да са цъфнали по-рано от тези в Банкя и да са по-високи от тези на премиера

Президентът Румен Радев е заръчал пред „Дондуков” 2 да бъдат засадени магнолии, научи „Труд”. Формалният повод за разпореждането щял да бъде Цветница.

Държавният глава имал изискване растенията вече да са цъфнали или поне това да станело по-рано от тези в Банкя. Трябвало да бъдат и по-високи от магнолиите на премиера.

„Ще ги покажа на Ердоган, като се видим през юли”, споделил Радев плановете си за срещата на върха на НАТО. Още не бил решил как да се снима с магнолиите – по потник или по анцунг. Но задължително щял да ги сподели във фейсбук с текст: „Магнолиите ми пред офиса ми на „Дондуков”. Любими са ми”.

В централата на Алианса президентът щял да се оглежда и за лост, където отново спонтанно да демонстрира „коремно” по костюм, този път даже без засилка.

Радев се надявал след всичко това турският му колега да му позволи вече да го нарича Тайпи и да сърбат заедно шербет.

В такъв благоприятен момент президентът възнамерявал да постави въпроси от двустранните проблеми с Турция. Разговорът нямало да се стенографира, но човек от екипа му щял да запише смелия дипломатически ход с мобилния си телефон.

След това от „Дондуков” 2 щели да изчакат от ГЕРБ да поискат стенограма и тогава от БСП триумфално да извадят записа и да го размахат под носа на Антон Тодоров.

При успех на цялата операция стратезите на „Дондуков” 2 очаквали отново да редят служебен кабинет сред магнолиите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България