Президентът и военният министър наблюдават учението от борда на "Дръзки"

Зрелищни операции на финала на "Бриз 2017"

С две зрелищни операции в акваторията на Варненския залив започна финалният ден от националното военноморско учение с международно участие "Бриз 2017". За около час сутринта спецчасти противодействаха на терористи, завладели кораб и ликвидираха пожар на контейнеровоз в порт Варна с евакуация на пострадали.

От борда на фрегатата "Дръзки" епизодите наблюдаваха президентът Румен Радев и министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Преди отплаването, в 8,30 ч държавният глава бе посрещнат на Морска гара с официална церемония и поздрави съставите на бойните сили, участници в учението. До края му предстои в открито море да се разиграят операции по спасяване на голям брой мигранти, отразяване на асиметрични атаки и нападение от въздушен противник, атака на подводница с противоподводни бомби.

Ще има и артилерийски стрелби по въздушна цел.

В учението "Бриз 2017" участват над 1700 представители на военноморските сили на България, Великобритания, Гърция, Италия, Полша, Румъния, САЩ и Турция. От българска страна се включват 13 кораба и спомагателни катери, два самолета Су-25 на ВВС и два хеликоптера.

Очаквайте подробности!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България