Президентът на Полша пристига у нас

Президентът на Република Полша Анджей Дуда пристига на официално посещение в България. Визитата е по покана на държавния глава Румен Радев.

Двамата ще проведат среща на „Дондуков“ 2 в рамките на която ще бъдат обсъдени двустранното икономическо и инвестиционно сътрудничество, партньорството  в НАТО и и взаимодействието в сферата на сигурността.

От 11.00 часа на площад „Св. Александър Невски“ ще се състои церемонията по официалното посрещане на президента Анджей Дуда и неговата съпруга Агата Корнхаузер-Дуда в България. Гостът ще положи венец пред Паметника на Незнайния воин.

Дуда ще участва в церемонията по валидиране на илюстрована пощенска карта по повод 100 години от установяването на дипломатически отношения между Република България и Република Полша, в Гербовата зала на президентската институция.

Предвидена е и съвместна пресконференция.

Двете президентски семейства ще посетят Полския институт в София, където ще бъде открита изложбата „100 години от възстановяването на независимостта на Полша, 100 години от установяването на дипломатически отношения между Полша и България“.

В рамките на официалното посещение в България президентът Анджей Дуда ще проведе срещи с министър-председателя Бойко Борисов и с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика