Възходът на китайското кино Би Ганс очарова Кан с мрачен трилър

Румен Петков: Каквото за Цецка, това и за Цецко. Ръководство на БСП и г-жа Нинова, обслужват интересите на ГЕРБ

Мотористи дариха детско ортопедично легло на болницата в Търново

50 човека са арестувани по време на простеста на „жълтите жилетки“ в Париж

Конгресът на ВМРО преизбра Красимир Каракачанов за председател на партията

Дананг – филиалът на рая Във виетнамския курорт мостовете са интернет сензация, а рибарските кошове - атракция

Националният съвет на АБВ-Младежи номинира петима като кандидати за евродепутати

Проф.Венцислав Вълчев е новият ректор на Техническия университет -Варна

Виктор Юго бил сексуален ненаситник На 83 години правел любов по осем пъти на ден

Хиляди излязоха на протест в Лондон заради Брекзит

Зам.-министър Ваня Колева подава оставка по искане на премиера Борисов

Представиха зехтин от маслинови дървета на над 1500 години на изложение в Търново Продуктът е мощен антиоксидант и се ползва освен в кулинарията, но и като лекарство

НАСА показа големия метеор над Берингово море

Съдиите в Търновско правораздават в тесни стаи, в Елена се отопляват на твърдо гориво 15 съдебни служители работят в едно помещение в Окръжния съд в Старата столица

Цецка Цачева: Съвестта ми е чиста, не желая създалото се напрежение да се пренася върху работата на правителството Премиерът е приел оставката й

Президентът откри нов завод в Попово и апелира за подкрепа на българските инвеститори

„Мебел-Стил” стартира третия си завод и вече изнася продукция в 11 страни

„За мен е чест и удоволствие да съм тук, когато се поставя началото на нещо градивно, нещо наше българско. Никой отвън не може да се привърже към Родината ни, както ние съдбовно сме свързани с нея. Защото никой по-добре от нас няма да се погрижи за собствената ни страна и никой не може да я съгради вместо нас”. Така президентът Румен Радев се обърна към стотиците гости и работещите във фирма „Мебел-Стил” – Търговище, която в петък откри третия си завод, този път базиран в Попово.

Президентът откри нов завод в Попово и апелира за подкрепа на българските инвеститори

Президентът беше специален гост на церемонията по покана на собственика Илко Илиев, чиято фирма създава заетост на над 530 служители. В новия завод в Попово пък ще работят 170 човека. Инвестицията е без чуждестранна подкрепа или проекти по фондовете.

„Тук  съм, за да подкрепя вашите усилия и куража да се инвестира. Да благодаря, че хората  намират работа и достойни приходи и остават тук, при семействата си”, каза президентът. Той не пропусна да напомни, че през последните 20 години икономиката ни претърпя много трансформации и сме свикнали с представата, че се крепи единствено на чуждестранни инвестиции и еврофондове.

„Значението на тези инвестиции за нашата икономика естествено е безспорно, но не трябва да забравяме ролята, днес и особено за в бъдеще, на нашите български инвестиции. Има важна разлика между чужди и български инвеститори. Интересите на външните са свързани винаги и само с печалбата, докато българските имат и други, свързани с просперитета на България и българите. И тази разлика личи във времена, когато имаме проблеми с инвестиционния климат в България”, не спести Радев.

Президентът откри нов завод в Попово и апелира за подкрепа на българските инвеститори

Той илюстрира думите си с данни, че през 2016 г. чуждите инвестиции са намалели до 700 млн. евро, а през първото полугодие на тази са 400 млн. евро. Акцентира, че чужденците плащат данък печалба навън, а нашият бизнес оставя данъците си тук.

„Да се обърнем към нашите инвеститори да ги подкрепяме, да търсим по-добри условия да инвестират в България и то в производството”, заяви още президентът.

Мажоритарният собственик Илко Илиев благодари за подкрепата при стартирането на завода в Попово, който е трети след тези в Търговище и село Макариполоско в 22- годишната история на дружеството. Специални благодарности отправи към работниците. В празничния ден тези от тях, които работят с него от началото на бизнеса му, получиха като подаръци плазми, а друг дългогодишен беше отличен, като почетен служител.

Илиев припомни, че инвестицията в Попово е направена само за 8 месеца, в които базата на някогашния завод „Спорт” тотално е възродена и в нея ще се работят мебелите на фирмата. В новото производство са инвестирани 4,5 млн. лв. Продукцията на дружеството пък вече е позната в 11 страни по света. Тази година е донесла нови клиенти от Алжир, Унгария, Канарските острови, Италия и други.

На празника, на който бяха издигнати българското, европейско и знамето на фирмата и полетяха балони в бяло, зелено и червено, присъстваха партньори и контрагенти на „Мебел-Стил” от три континента. Сред официалните лица бяха кметовете на Попово д-р Людмил Веселинов и Търговище д-р Дарин Димитров, депутатът Танер Али и областният управител на Митко Стайков.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Лошо няма в това …и то работата му е показна….
    Дано чорбаджията им дава малко повевече от 300-400 лв.
    Иначе велики реклами – тоя дошъл – това станало – всичко цъфти и от презряването нсеки втори гледа да се махне от тази държава.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.