Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът Мая Манолова: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Президентът откри нов завод в Попово и апелира за подкрепа на българските инвеститори

„Мебел-Стил” стартира третия си завод и вече изнася продукция в 11 страни

„За мен е чест и удоволствие да съм тук, когато се поставя началото на нещо градивно, нещо наше българско. Никой отвън не може да се привърже към Родината ни, както ние съдбовно сме свързани с нея. Защото никой по-добре от нас няма да се погрижи за собствената ни страна и никой не може да я съгради вместо нас”. Така президентът Румен Радев се обърна към стотиците гости и работещите във фирма „Мебел-Стил” – Търговище, която в петък откри третия си завод, този път базиран в Попово.

Президентът откри нов завод в Попово и апелира за подкрепа на българските инвеститори

Президентът беше специален гост на церемонията по покана на собственика Илко Илиев, чиято фирма създава заетост на над 530 служители. В новия завод в Попово пък ще работят 170 човека. Инвестицията е без чуждестранна подкрепа или проекти по фондовете.

„Тук  съм, за да подкрепя вашите усилия и куража да се инвестира. Да благодаря, че хората  намират работа и достойни приходи и остават тук, при семействата си”, каза президентът. Той не пропусна да напомни, че през последните 20 години икономиката ни претърпя много трансформации и сме свикнали с представата, че се крепи единствено на чуждестранни инвестиции и еврофондове.

„Значението на тези инвестиции за нашата икономика естествено е безспорно, но не трябва да забравяме ролята, днес и особено за в бъдеще, на нашите български инвестиции. Има важна разлика между чужди и български инвеститори. Интересите на външните са свързани винаги и само с печалбата, докато българските имат и други, свързани с просперитета на България и българите. И тази разлика личи във времена, когато имаме проблеми с инвестиционния климат в България”, не спести Радев.

Президентът откри нов завод в Попово и апелира за подкрепа на българските инвеститори

Той илюстрира думите си с данни, че през 2016 г. чуждите инвестиции са намалели до 700 млн. евро, а през първото полугодие на тази са 400 млн. евро. Акцентира, че чужденците плащат данък печалба навън, а нашият бизнес оставя данъците си тук.

„Да се обърнем към нашите инвеститори да ги подкрепяме, да търсим по-добри условия да инвестират в България и то в производството”, заяви още президентът.

Мажоритарният собственик Илко Илиев благодари за подкрепата при стартирането на завода в Попово, който е трети след тези в Търговище и село Макариполоско в 22- годишната история на дружеството. Специални благодарности отправи към работниците. В празничния ден тези от тях, които работят с него от началото на бизнеса му, получиха като подаръци плазми, а друг дългогодишен беше отличен, като почетен служител.

Илиев припомни, че инвестицията в Попово е направена само за 8 месеца, в които базата на някогашния завод „Спорт” тотално е възродена и в нея ще се работят мебелите на фирмата. В новото производство са инвестирани 4,5 млн. лв. Продукцията на дружеството пък вече е позната в 11 страни по света. Тази година е донесла нови клиенти от Алжир, Унгария, Канарските острови, Италия и други.

На празника, на който бяха издигнати българското, европейско и знамето на фирмата и полетяха балони в бяло, зелено и червено, присъстваха партньори и контрагенти на „Мебел-Стил” от три континента. Сред официалните лица бяха кметовете на Попово д-р Людмил Веселинов и Търговище д-р Дарин Димитров, депутатът Танер Али и областният управител на Митко Стайков.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Лошо няма в това …и то работата му е показна….
    Дано чорбаджията им дава малко повевече от 300-400 лв.
    Иначе велики реклами – тоя дошъл – това станало – всичко цъфти и от презряването нсеки втори гледа да се махне от тази държава.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.