Жена изгоря в пожар

Зелените пробутват текст, който блокира втория лифт

33 души са арестувани в Италия по подозрения, че са членове на китайската мафия

Съвети за отлична зимна ваканция в Пампорово Изберете хотел с добра локация, СПА и вкусна храна

Полша: Очакваме по-силно присъствие на американски войски в страната

Ски карти по левче в Боровец и Банско Намалението е за децата по повод деня на снега

Откриха мъртъв български таксиметров шофьор в Англия Йордан Борисов е получавал писма от местните власти, че може да му бъде отнето разрешителното

Прокуратурата внесе протест срещу предсрочното освобождаване на Васил Маникатов

Прокуратурата иска затвор за смърт с един удар

Линейка, автобус и коли са аварирали по пътища в Добричко

Общините Търговище и Попово търсят близо 5 млн. лв. за сметището

52 души са загинали при запалването на автобус в Казахстан

Жители на Смолян се страхуват да напускат домовете си заради силния вятър (СНИМКИ)

МОН посочи в кои училища не се учи заради грип или бури, вижте къде са те

Откраднали пари от джипа на бизнесмен

Президентът Радев: Актуализираме стратегията за национална сигурност до края на годината

Снимки: Пресцентър на МС

Актуализация и усъвършенстване до края на 2017 г. на стратегията за национална сигурност е приоритет, каза президентът Румен Радев след провелия се първи КСНС под негово ръководство.

„Изключително съм удовлетворен, че всички представители и участници в съвета се отнесоха отговорно към разискването на проблемите и разработването на предложенията“, каза президентът.

Обединихме се около схващането, че съвременната среда за сигурност е изключително динамична и съществуват предизвикателства, които пораждат рискове за страната във вътрешен и във външен план, поясни Радев.

Като основен приоритет по време на Съвета е бил откроен попълването на недостига от личен състав в сектор „Сигурност“, повишаване на неговата мотивация и престиж и ускоряване на проектите за модернизация. Президентът Радев посочи, че поддръжката на наличната техника, въоръжението и оборудването, до замяната им с нови образци, е било подкрепено с консенсус от членовете на КСНС, както и създаването на условия за повишаване на квалификацията и подготовката на личния състав.

Решенията, които взехме, се основават на няколко точки.

Стратегията за национална сигурност може да бъде ефективна, ако имаме хармонично развитие на всички елементи в тази система, отбеляза Румен Радев.  „Актуализация и усъвършенстване на държавни органи и структури, системата за национална сигурност може да бъде ефективна ако имаме хармонично развитие на всички елементи в нея“, каза президентът. Актуализация и усъвършенстване на нормативната уредба недопускаща външна намеса в политическия живот на страната.

Да бъде изготвен анализ и предложения до 20 юни т.г. за перспективите за интегрирано развитие на сектор „Сигурност“ и разпределение на ресурсите по отделните държавни органи и структури за следващите 5 години, е било решено още по време на заседанието.

Важно е да разработим и да формулираме програми за индустриално сътрудничество, с тяхна помощ да се създават нови работни места.

Важно е да се разработят конкретни планове за недостига от личен състав на сектор „Сигурност“ и повишаване на неговата квалификация и престиж, каза още Радев.

 

 

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. колко много престъпници на едно място … каква сигурност ми говорят тез измамници .. за .. 27 .. години ограбиха България .. и няма нито един от тяхната криминално организирана банда осъден ефективно да е във затвора .. крали , крали , крали , като за световно , и сега не могат да се съдят едни други .. мислят само за тяхната сигурност .. измамници , мошеници , продажници за тлъсти комисиони , нагли престъпници са .. нищо друго не са тези боклуци .

  2. смешници,от Радев чакахме,ама и той влезе в коловоза,всичко е една измама

  3. Имаме много сериозни проблемис конфенциалната престъпност които не са соамо нашите са на целия ЕСдоколкото сме равноправен член.Сред ключовите преоритети на МВР ТРЯБВА да се прочисти от нелоялни служители.Недопустимо едълго време да сезадържатна едно място .

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.