Франция запазва военното си присъствие в Сирия и Ирак и през 2019 г.

На 18 януари 2019 да почерпят

Германия: Никой не може да спре „Северен поток-2“

Принц Филип катастрофира

Алиша Кийс ще е водещ на музикалните награди „Грами“

Гори хранилище на химическия завод „Агрополихим“ в Девня

Депото за отпадъци в Кърджали от днес има компостираща инсталация

Петричкият Ескобар от 20 г. е недосегаем Село Тополница – Меката на дрогата в България

„Хийтроу“ е най-натовареното летище в света

Британското правителство: Втори референдум за Брекзит ще отнеме година

Осем души загинаха при взрив на кола-бомба в колумбийската столица Боготa

Гръцкото правителство прави копия на Договора от Преспа, ще информира гражданите

Силният вятър предизвика щети в Сливен

Банди разкостват къщи, села и заводи Свалят керемиди, греди и тухли, не оставят камък върху камък, оплакват се хората

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 18 януари 2019

Президентът Радев: Актуализираме стратегията за национална сигурност до края на годината

Снимки: Пресцентър на МС

Актуализация и усъвършенстване до края на 2017 г. на стратегията за национална сигурност е приоритет, каза президентът Румен Радев след провелия се първи КСНС под негово ръководство.

„Изключително съм удовлетворен, че всички представители и участници в съвета се отнесоха отговорно към разискването на проблемите и разработването на предложенията“, каза президентът.

Обединихме се около схващането, че съвременната среда за сигурност е изключително динамична и съществуват предизвикателства, които пораждат рискове за страната във вътрешен и във външен план, поясни Радев.

Като основен приоритет по време на Съвета е бил откроен попълването на недостига от личен състав в сектор „Сигурност“, повишаване на неговата мотивация и престиж и ускоряване на проектите за модернизация. Президентът Радев посочи, че поддръжката на наличната техника, въоръжението и оборудването, до замяната им с нови образци, е било подкрепено с консенсус от членовете на КСНС, както и създаването на условия за повишаване на квалификацията и подготовката на личния състав.

Решенията, които взехме, се основават на няколко точки.

Стратегията за национална сигурност може да бъде ефективна, ако имаме хармонично развитие на всички елементи в тази система, отбеляза Румен Радев.  „Актуализация и усъвършенстване на държавни органи и структури, системата за национална сигурност може да бъде ефективна ако имаме хармонично развитие на всички елементи в нея“, каза президентът. Актуализация и усъвършенстване на нормативната уредба недопускаща външна намеса в политическия живот на страната.

Да бъде изготвен анализ и предложения до 20 юни т.г. за перспективите за интегрирано развитие на сектор „Сигурност“ и разпределение на ресурсите по отделните държавни органи и структури за следващите 5 години, е било решено още по време на заседанието.

Важно е да разработим и да формулираме програми за индустриално сътрудничество, с тяхна помощ да се създават нови работни места.

Важно е да се разработят конкретни планове за недостига от личен състав на сектор „Сигурност“ и повишаване на неговата квалификация и престиж, каза още Радев.

 

 

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. колко много престъпници на едно място … каква сигурност ми говорят тез измамници .. за .. 27 .. години ограбиха България .. и няма нито един от тяхната криминално организирана банда осъден ефективно да е във затвора .. крали , крали , крали , като за световно , и сега не могат да се съдят едни други .. мислят само за тяхната сигурност .. измамници , мошеници , продажници за тлъсти комисиони , нагли престъпници са .. нищо друго не са тези боклуци .

  2. смешници,от Радев чакахме,ама и той влезе в коловоза,всичко е една измама

  3. Имаме много сериозни проблемис конфенциалната престъпност които не са соамо нашите са на целия ЕСдоколкото сме равноправен член.Сред ключовите преоритети на МВР ТРЯБВА да се прочисти от нелоялни служители.Недопустимо едълго време да сезадържатна едно място .

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.