Свинското поскъпна с 45% за година Цената му е рекордна за последните 5 години

Българските купувачи на имоти се завърнаха по морето 60% от сключените сделки са с нашенци

Намериха корозирал снаряд във вилна зона „Киноцентъра“ в София

Десет адвокати бранят Баневи в спецсъда (обзор) Оставиха приватизатора в ареста

Трима работници пострадаха след падане от покрив в Чепеларско

Тарашат Кресна за изборен туризъм

Албин Курти: Несправедливо е Албания и Северна Македония да не започнат преговорите за присъединяване към ЕС

Премиерът на Испания посети Барселона Педро Санчес отказа да се срещне с лидера на Каталуния

498 жертви на пътя от началото на годината Младеж загина край Златица

Дневният център за деца с увреждания в Свищов представен в Германия като добра практика

Българин, търсен в Гърция, оставен само с мярка „подписка“

Еврокомисията ще препоръча отпадане на мониторинга над България

Президентът Радев: Вероятно ще има коалиция, а коалиция значи компромис

Държавният глава Румен Радев призова от Пловдив управляващите партии у нас да намерят най-доброто за България решение и да съставят кабинет на националната цел и националното единение.

„Моментът е труден и ни очакват доста предизвикателства. Има различни варианти за новото правителство на страната. Най-вероятно ще се отиде на някакъв тип коалиция, което означава и компромиси. В никакъв случай не искам да пресирам партиите, защото това наистина ще бъдат едни сериозни компромиси. Нека те спокойно обмислят какво означават тези компромиси, каква е тяхната цена и най-важното – в никакъв случай да не взривят бъдещото управление. Нека да дадем време на партиите да си свършат своята работа по формиране на правителство. Не искам по никакъв начин да влияя.

По конституция президентът провежда консултациите с партиите, но не формира коалициите. Надявам се да се намери най-доброто решение за България и да имаме кабинет на националната цел и националното единение“, заяви президентът Румен Радев при откриването на 6-ия Европейски панаир на предприятията и кооперациите от социалната икономика.

По отношение на предстоящите консултации с политическите партии, държавният глава заяви, че има още време. „Първо трябва да свикаме 44-ото Народно събрание в законоустановения срок, който по Конституция е до един месец след края на изборите. Моите виждания са, че ще осъществим консултациите по-рано“, допълни президентът.

Румен Радев обяви, че предсрочните парламентарни избори са протекли нормално и даде висока оценка за организацията им. „Искам да благодаря на всички хора, които бяха ангажирани с тези избори, защото свършиха чудесна работа. За мен изборите протекоха нормално, българите имаха възможност да изразят своя глас“, коментира президентът на България. Според него „резултатите отразяват волята на целия български народ“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.