Д-р Ангел Кунчев: Ограничена е заразата от морбили, но вирусът продължава да циркулира и са застрашени хората без ваксина

Хайко Маас: Искането на Доналд Тръмп за връщане на чуждестранните бойци в Европа ще бъде изключително трудно за изпълнение

Австралия: Чужда държава стои зад кибератаката срещу парламента ни

Колко пияници са нужни за да се смени крушка?

Членове на политическа секта се обучават в Албания, за да свалят режима в Техеран

Продуктът glo™ разшири продажбите в още близо 30 града

Кристиан Вигенин, БСП: На всички стана ясно, че това управление зависи от ДПС

Шефът на полицията в Кюстендил: Заподозреният за убийство 19-годишен се предаде сам снощи, майка му го докара

14 тона токсични отпадъци са изхвърлени в района на Гара Яна

Здравословното състояние на Сергей Скрипал се е влошило

Собственикът на изгорелия цех във Войводиново: Скоро ще възникне проблем заради развалящото се месо

„Пирогов“: В тежко състояние е пострадалият мъж при масов бой в Кюстендил, борят се за живота му

Доналд Тръмп готов за първо вето в мандата си

Започват възпоменателните чествания по повод 146 години от гибелта на Васил Левски

Слънчево и топло време днес

Президентът Радев връчи на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ плакет „Св. Св. Кирил и Методий“ за 70 години академична история

Държавният глава: Липсва адекватна материална и морална оценка на актьорския труд особено от груба и овластена бездуховност

За 70 години НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ се утвърди като образователен и културен център и успя да изгради творци с уникален стил, икони на нашето кино и театър, велики артисти и българи. Това заяви президентът Румен Радев при гостуването си снощи в театралната академия по повод 70-годишнината на висшето училище и Международния ден на театъра (27 март).

Държавният глава и неговата съпруга Десислава Радева бяха посрещнати от ректора на НАТФИЗ проф. Станислав Семерджиев и бяха сред зрителите на постановката „Кино-театър „Българан“ на абсолвенти на висшето училище. Преди спектакъла Румен Радев връчи на Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“ Плакет на президента „Св. Св. Кирил и Методий“. Отличието е по повод 70 години академична история и значимия принос на академията за развитието на българската култура.

Президентът Радев посочи, че българските артисти не могат да решат сами всички трудности пред професията си, защото това е ангажимент на институциите и на цялото ни общество. „Съществена част от тези изпитания се дължат на липсата на адекватна материална и морална оценка на актьорския и сценичния труд особено от груба и овластена бездуховност“, заяви държавният глава. На преподавателите от НАТФИЗ Румен Радев пожела да продължат да развиват уникална филмова и театрална школа, а към студентите се обърна с думите: „Сцената е пистата, от която „излита“ най-важният фактор за прогреса – силата на човешкото въображение. Затова ви желая големи височини“, обърна се Румен Радев .

Румен Радев заяви, че се отнася с огромно уважение към артистите и актьорската професия. Един артист на сцената е добър тогава, когато може само с едно движение или гримаса, или с липсата им, да предизвика океан от чувства и емоции, заяви президентът Радев.

Държавният глава и съпругата му гледаха постановката „Кино-театър „Българан“ на абсолвентите от специалност „Актьорско майсторство за куклен театър“ с ръководител проф. Румен Рачев. Спектакълът е отличен с четири международни награди.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.