Карантина за Великден и Гергьовден Вижте мненията на икономисти, медици, работодатели и интелектуалци за намеренията на властта

Неспасяемият българин или паметник на българското спасение Какъв да бъде мемориалът, от който всички у нас ще са доволни

Смъртните случаи от коронавируса в Европа надхвърлиха 30 000

Националният оперативен щаб: Дай Боже БЦЖ да помага (обзор)

Разединението гони вируса! Чесънът не помага, но поне държи останалите на разстояние

Бойко Борисов разговаря с държавния секретар на САЩ Майк Помпео

Чиновническо недоглеждане спря проекти за милиони Параграф 22 в Закона за извънредното положение заплашва да изпрати хиляди в бюрата по труда

Творчески съюзи искат повече пари за култура

САЩ очакват до 240 000 жертви Тръмп предупреди за “две много болезнени седмици”

Обвиниха осем от кръвната мафия Заради пандемията цигани искали 500 лева за половин литър

По-малък данък печалба при инвестиция във ферма

74 млн. лв. разплати АПИ от 13 март насам Над 50 млн. лв. предстои да бъдат преведени на фирмите

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 2 април 2020

Десета жертва на коронавируса у нас

„Лукойл“ дари 140 карти за гориво

Президентът Радев: ЕС трябва да приеме бюджет, който гарантира устойчиво икономическо и социално сближаване

Снимка: Денислав Стойчев/ Архив

Обсъдихме многогодишната финансова рамка и общата ни позиция по отстояване на кохезионната политика и общата селскостопанска политика, каза държавният глава Румен Радев на съвместните изявления с кипърския си колега Никос Анастасиадис след разговорите днес в президентската институция. Президентът на Кипър е на двудневно официално посещение в България.

С президента Анастасиадис твърдо поддържаме усилията да се приеме такъв бюджет, който да гарантира устойчивото икономическо и социално сближаване вътре в ЕС, базирано на принципите ни за солидарност и единство, заяви президентът Румен Радев, който открои общата политика и позиции на двете страни в рамките на партньорството им в ЕС като важен аспект в отношенията.

Двамата президенти са обсъдили двустранните отношения във всички области от взаимен интерес, като са акцентирали върху сътрудничеството в областта на икономиката. В тази връзка водеща за нас е амбицията да увеличим двустранния стокообмен, който, въпреки някои колебания през последните години, се развива възходящо, но потенциалът ни е много по-голям, посочи Румен Радев, като открои търговията, туризма, строителството, финансите, инвестициите в различни области.

Утре Радев и Анастасиадис ще открият Българо-кипърски бизнес форум. Ще дадем нови перспективи в търсене на нови параметри за икономическите и търговските ни отношения, отбеляза българският президент. Той напомни, че Кипър е сред водещите инвеститори в България и добави, че стремежът на българската страна е да предостави още по-добри условия за кипърския бизнес, мислейки не само за търговия, а за създаване на съвместни предприятия, за съвместно излизане на трети пазари. Особен интерес за Кипър представлява бурното развитие в България на финтех индустрията, на иновациите и на стартъпите. Ще подпишем три споразумения между търговско-промишлените палати на двете страни, посочи празидентът Радев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.