Президентът Радев е подписал указа за освобождаването на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР

Президентът Румен Радев е подписал указа за освобождаването на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР, който спираше назначението му за министър на вътрешните работи.

В президентската институция са внесени необходимите документи в съответствие със съгласувателната процедура, предвидена в чл.32, ал.2 от Устройствен правилник на Министерския съвет и на неговата администрация, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Според чл.32, ал. 2 вносителите съгласуват с президента проектите на актове, съдържащи предложения за издаване на укази.

Изборът на новите министри ще се проведе утре в Народното събрание , според проектопрограмата на парламента за тази седмица. Премиерът предлага на Народното събрание да освободи Николай Нанков като министър на регионалното развитие и благоустройството и да избере Петя Аврамова. Ивайло Московски ще бъде освободен от Министерството на транспорта и на негово място трябва да бъде избран Росен Желязков. В дневния ред на парламента за четвъртък е и предложението Валентин Радев да напусне МВР и на негово място да бъде избран досегашният главен секретар на МВР Младен Маринов.

Коментари

Задължително поле