Президентът Радев назначи бивш лидер на младежкия СДС за началник на кабинета си

Годините в синия комсомол липсват в разпространената от "Дондуков" 2 биография на Калоян Методиев

Със свой указ от 19 август държавният глава Румен Радев назначи Калоян Методиев за началник на своя кабинет, съобщиха от "Дондуков" 2.

Той заема мястото на Иво Христов, който беше избран за евродепутат от листата на БСП.

В биографията на Калоян Методиев, разпространена от президентството, липсва един основен момент - че той влезе в политиката от младежкия СДС.

От 2001 г. до 2003 г. е международен секретар на МСДС. На 30 ноември 2003 г. е избран с квалифицирано мнозинство за председател на МСДС на III Национална конференция на организацията във Варна. На парламентарните избори през лятото на 2005 г. е водач на листата на ОДС за област Търговище. На 9 ноември 2005 година напуска СДС, а през 2007 г. основава партията "Общество за нова България.

Биографията на Калоян Методиев, публикувана от "Дондуков" 2:

Калоян Методиев е роден на 24 април 1976 г. в град София. През 1994 г. завършва 133 СОУ „Ал. С. Пушкин“ с хуманитарен профил и руски език. През 2001 г. се дипломира като магистър по политология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, където специализира Външна политика и Национална сигурност.

Доктор по политология. Автор на монографиите: „Поколения и възраст в политиката. Българският преход“ (2012) и “Западните Балкани и България (политика, дипломация, сигурност)“ (2016). Автор на стотици статии и интервюта на политическа и социална тематика. Има научни публикации на английски, сръбски, хърватски и албански език. От 2010 до 2019 г. е хоноруван преподавател в катедра „Политология“ на Софийския университет.

От 2012 до 2017 година е асистент в ЮЗУ „Неофит Рилски“, където води курсове по Политически маркетинг, Институции на съвременната държава, Политически партии, Имиграционни политики, Съвременна политическа история на Балканите.

От 2015 до 2019 година е политолог и главен анализатор на Института за стратегии и анализи.

Член на Стратегическия съвет към президента на Републиката, създаден с Указ на президента Румен Радев (18.03.2019 г.).

Ползва английски, руски, сръбски и хърватски език. Женен с две деца.

Коментари

Задължително поле