Съдят ученик за търговия с наркотици

Доналд Тръмп предложи учителите да бъдат въоръжавани за да спрат масовите стрелби в училищата

Нинова: Отговорните за кражбите от оградата да бъдат наказани

Софийският градски съд пусна предсрочно от затвора мъжа, който уби с джипа си 6-годишно дете в Панагюрище Решението ще бъде обжалвано

Жена се оплака, че е отвлечена и изнасилена Лекари не откриха следи от насилие

Корея похарчи над 220 000 долара за тридневната визита на сестрата на Ким Чен-ун

Малките старозагорски математици спечелиха 11 медала в Тайланд

ВСС купува два апартамента

Ангела Меркел осъди смъртта на цивилни граждани в Сирия

Закъсал ТИР затвори пътя Варна-Добрич

Учени откриха ген, който предизвиква непоносимост към алкохола

Пловдивското земетресение усетено и в Благоевград

Кандидати без образование напират за приемни родители

Кола удари ученик в Шумен

Уютният огън в камината е вреден за здравето

Президентът Радев наложи вето върху закона за концесиите (ВИДЕО)

Президентът Румен Радев обяви, че е наложил вето върху закона за концесиите. Това държавният глава направи в специално изявление пред медиите.

Публикувахте от Румен Радев в 2 февруари 2017 г.

“Днес наложих вето върху закона за концесиите. Той бе приет в последните часове на 43-тото НС с минимално мнозинство. Законът съдържа разпоредби, които поставят под въпрос принципите на правовата държава и местното самоуправление. Въвежда широки граници на субективизъм и и възможности за корупционни практики. Предвижда промени в 29 други закони, с което навлиза дълбоко в икономическите отношения. Считам, че подобни ключови промени следва да се извършват след широк обществен дебат и с грижа за обществения интерес и националната сигурност. Възможните санкции от необнародването на закона са неизмерими с потенциалните рискове и щети от неговото прилагане.
Вярвам, че при бъдещото обсъждане на закона, институциите ще подходят отговорно към обществото и бъдещите поколения“, заяви Радев.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (10)

  1. Имаше и големи шансове… На концесия можеше да се дават например междублоковите пространства и хората намясто сами да решават. Жалко, че хората не се интерисуват за личните си интереси, а ги е страх само кой какво може евентуално да открадне…

  2. Поздравления! Искания за вето на този противоречащ на българските интереси закон имаше от всички посоки- от синдикати, прирозащитници, известни личности, граждани. Би трябвало концесиите да бъдат като в повечето държави, които защитават интересите на народите си – 51 % участие на държавата, а не 1,7 % концесионна такса за златото в Челопеч (договорена от СДС и Костов), което е около 60 млн. годишно, а канадската фирма печели милиарди всяка година. Годишно от България чуждите компании изнасят злато, мед, редки и ценни метали за 5,1 млрд., а на България подхвърлят трохи, само защото национални предатели са им поднесли почти безплатно (но срещу тлъсти лични комисионни) ценните залежи. Борисов раздаде множество скандални златни и др. концесии, особено през първия мандат, вкл. в защитени зони като Крумовград, където местното население протестира масово и Цветанов упражни в/у него полицейски натиск. А новият закон на Герб щеше да увековечи това ограбване.

  3. Съдейки по досегашното му поведение, подозирам, че бави, та да могат да се вредят неговите хора. Евроатлантик кат плевнелиев…

  4. Да не бързаме да го хвалим, защото и без този закон при концесиите е батак. За това не е извършил геройство, свършил си е работата.

  5. А бе хора сега ще ни направят от Брюксел на трътки, не разбирате ли …. тези десетимата, които протестират ли ще се оправят със санкциите ???

Отговорете