Президентът Радев: Непостоянното и неустойчиво законодателство нанася най-голям удар на малкия и среден бизнес

Непостоянното и неустойчиво законодателство нанася най-голям удар именно на малкия и среден бизнес. Необходими са еднакви критерии и условия за достъп до обществени поръчки и за големия, и за малкия бизнес, които да гарантират лоялна конкуренция на нашия пазар. Това няма как да стане без електронно правителство, което да гарантира прозрачност и равнопоставеност. Това заяви президентът Румен Радев на церемонията по връчването на годишните награди „Златна мартеница“ за принос към българския бизнес, съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

Държавният глава призова за ускоряване на административните процедурите по отношение дейността на малкия бизнес, защото най-голямото му предимство е неговата бързина и гъвкавост. „Когато той се задушава нормативно, този бизнес губи най-важното си предимство и става невъзможно да се конкурира на международния пазар спрямо страни, където тези процедури са два - три пъти по-бързи“, подчерта президентът.

Румен Радев посочи още, че са нужни повече стимули за малкия и среден бизнес в България, който е иновативен, гарантира повече младежка заетост и работи с науката и образованието за по-висока добавена стойност. „Това означава гаранция от държавата за защита на собствеността и възвръщане на доверието в правораздавателната система“, допълни държавният глава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България