Президентът Радев обсъди миграционната криза в Европа с унгарския си колега

Унгария е близък приятел и важен партньор на България, като двете страни успяха да изградят отлично сътрудничество във всички сфери на двустранните си отношения, а също и по линия на дневния ред на Европейския съюз. Това заяви държавният глава Румен Радев на среща във Варшава с унгарския си колега президента Янош Адер във Варшава, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Предизвикателствата, свързани с миграционната криза и необходимостта от ефективна обща европейска политика в тази сфера, бяха водещ акцент по време на разговора на президентите Румен Радев и Янош Адер.

Президентът Адер потвърди пред българския държавен глава подкрепата на Унгария за присъединяването на страната ни към Шенгенското пространство.

„България полага последователни усилия за стриктен контрол и защита на външните граници на ЕС“, подчерта президентът Румен Радев.

„Балканският маршрут не бива да остава в сянката на Средиземноморския. България е особено застрашена, защото се намира на първа линия“, заяви още на срещата българският държавен глава.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.