на 23 март 2018 да почерпят

Турски учебен изтребител се е разбил в централната провинция Невшехир

Туск: Личните данни на гражданите на ЕС трябва да бъдат напълно защитени

“Омония” дава Петев на съд

Културата на маорите привлича туристи в Нова Зеландия Коренните жители са 15% от населението в островната страна

Вижте снимки от заседанието на Европейския съвет в Брюксел

Вучич: Не съм доволен, че западните сили са твърдо решени да запазят независимостта на Косово

Бунтовници напускат Източна Гута след месец тежки боеве

6 коли се удариха на Северната тангента в София

Кодзиас кацна на летището в Скопие

Водещият адвокат на Тръмп по „руското разследване“ подаде оставка

Подпалиха колата на полицейски шеф във Враца Съседният паркиран автомобил също бил на ченге

„Зебри“ убийци дебнат на пътя (обзор)

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 март 2018

Няма престъпление от шефката на САС Административният ръководител Даниела Дончева не е упражнявала натиск при решаване на дело

Президентът Радев: Обществото ни трябва да отдаде дължимото на хората, посветили живота и здравето си в служба на родината

Вярвам, че обществото ни има необходимата зрялост, с която да отдаде дължимото на хората, посветили живота и здравето си в служба на родината. Мерило за цивилизоваността на една държава е отношението й към нейните ветерани и военноинвалиди. Това е заявил президентът и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, който се срещна днес на “Дондуков” 2 с ръководствата на военно-патриотични съюзи и обществени организации в сферата на отбраната и сигурността, съобщи пресслужбата на президентството.

Представителите на военно-патриотичните съюзи са запознала държавния глава със своята дейност и изразиха надежда, че държавните институции ще направят необходимото за поддържането и съхраняване на социалните придобивки и достойнството на ветераните от войните.

„Сред нашите приоритети е да инициираме национална програма за военно-патриотично възпитание и военно обучение на младите хора“, посочил по време на разговора о.р. генерал-лейтенант Стоян Топалов – председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. По този въпрос държавният глава изразил своята пълна подкрепа и допълнил, че „във вашата работа има огромно чувство за дълг и тя е мост между поколенията“.

Президентът Радев е бил категоричен, че ценният опит и специфична експертиза на членовете на военно-патриотичните съюзи трябва да бъде използвана при обсъждането и актуализацията на различни стратегически документи в сектор „Сигурност“.

„Системата на Национална сигурност включва и вас, защото без висок дух и мотивация няма как да просъществува и да бъде развивана една армия“, отбелязал още президентът и изразил желанието си за ефективно взаимодействие между президентската институция и военно-патриотичните съюзи.

В срещата взела участие о.р. генерал-лейтенант Стоян Топалов – председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, о.р. мл. л-т инж. Петър Велчев от Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите, доц. д-р Иван Сечанов и д-р Тодор Анастасов от Съюза на ветераните от войните на България, кап. д.п. Атанас Илев – председател на Съюза на възпитаниците на военните на Негово Величество училища, Школата за запасни офицери и родолюбивото запасно войнство, полковник о.р. Спиридон Спиридонов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.