Две жертви и десетки ранени при пожар в хотел в Прага (ВИДЕО)

Европа ще рециклира всички пластмасови опаковки след 2030 г.

Молдова ще иска компенсация от Русия заради „окупацията“ на Приднестровието

Спряха камионите по няколко направления заради снега

Просветният министър: Привличането на млади учители е предизвикателство

Въоръжена атака срещу 5-звезден хотел в Кабул

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в неделя, 21 януари 2018

Меркел и Борисов в отговор на “Труд”: България влиза много скоро в Шенген Премиерът събира европейските лидери и Реджеп Ердоган във Варна

Командоси щурмуват пробно прототипи на стената на Тръмп

Махат незаконни билбордове в София Столичният инспекторат откри 14 такива само по бул. „Черни връх“

Ципрас: Македонска нация никога не е имало Ще е абсурдно обаче в името на страната да няма Македония, смята гръцкият премиер

Хиляди румънци се събраха на протест в Букурещ (ВИДЕО)

САЩ и Русия призоваха Турция и сирийските кюрди към сдържаност

Турция нанесе въздушен удар по позиции на сирийските кюрди

Григор искал да е бегач и да знае френски език

Президентът Радев си назначи петима съветници

Държавният глава Румен Радев подписа укази, с които назначи съветници в своя екип, съобщиха от „Дондуков“ 2.

Президентът назначава Невин Осман-Йорданова на длъжността съветник по правни въпроси.

Съветник по духовност и култура ще бъде Ирина Николова-Гъркова.

Президентът назначава Даринка Владова на длъжността съветник по „Българската Коледа“.

С други свои укази държавният глава назначава Георги Александров за съветник по младежта и спорта, а Илия Милушев за съветник по сигурност и отбрана.

 

По-късно бяха публикувани официалните биографии на част от новите президентски съветници:

Невин Фети е родена на 2 април 1977 г. в гр. Варна, където завършва езикова гимназия с изучаване на френски език. През 2001 г. придобива магистърска степен по право от Софийския университет “Св. Климент Охридски”, от 2005 г. има магистърска степен по защита на националната сигурност от Академията на Министерството на вътрешните работи. Защитава дисертационен труд и придобива образователно-научна степен „доктор” по въпросите на сключването и изпълнението на договори с достъп до класифицирана информация.
През 2002 г. е съдебен кандидат в Софийския градски съд. Била е адвокат в Софийската адвокатска колегия /2002-2003/, работила е в Държавната комисия по сигурност на информацията /2003-2004/, заемала е последователно длъжностите асистент, старши асистент и главен асистент в Академията на Министерството на вътрешните работи /2004-2012/. В периода 2007-2011 е секретар на Президента на Република България по юридически въпроси. Хоноруван преподавател по дисциплината “Гражданско право – обща част” в Юридическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Дългогодишен преподавател в Националния институт на правосъдието по въпросите на защитата на класифицираната информация. Автор е на множество статии.
Владее турски, френски, руски и английски език.

Ирина Николова-Гъркова е родена и завършила средното си образование в София. Магистър по специалност „Българска филология“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, с диплома за юридическо образование от УНСС. От 1990 г. последователно работи като преподавател по английски език, репортер в отдели „Международна информация“ и „Вътрешна информация“ на национални всекидневници, сред които в. “Стандарт“, в. “24 часа“ и в. “Континент“. От 1998 г. последователно заема длъжностите пресаташе, експерт, старши експерт, главен експерт в Пресцентъра на Министерството на правосъдието. От септември 2007 г. до декември 2011 г. е директор на „Връзки с обществеността и протокол“ на МП.

Даринка Владова е родена на 5 февруари 1960 г. в гр. Русе.
През 1978 г. завършва средното си образование в Математическа гимназия „Баба Тонка“, гр. Русе.
Магистър по специалност „Педагогика“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, с придобита втора професионално-квалификационна степен. Притежава следдипломни специализации по „Социална педагогика“ и „Публична администрация“.
Работи като учител, ръководител на екип по използване на информационни системи и технологии в административно–управленската дейност, а от 1997 г. до 2013 г. последователно заема длъжностите експерт, старши експерт, главен експерт в Приемната на Президента на Република България и участва активно в реализирането на Благотворителната инициатива „Българската Коледа“. От 2013 г. е съветник по „Българската Коледа“.
Назначена e за съветник по Благотворителната инициатива „Българската Коледа“ с указ на президента от 9 февруари 2017 г.
Владее английски и руски език.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. ШОФЬОРА НА САМОЛЕТ КОГО НАЗНАЧИ С УКАЗ ЗА СЪВЕТНИК ПО ВЪПРОСА ЗА ВЛИЯНИЕТО НА КОСМИЧЕСКИТЕ ЛЪЧИ ВЪРХУ ОТДЕЛЯНЕТО УРИНАТА НА КРАВИТЕ?

    КОГО НАЗНАЧИ С УКАЗ ЗА ВЛИЯНИЕТО НА БСП СЕЕЩА ОМРАЗА ПО АДРЕС НА ЗИМНИЯ СЪН НА ЛАЛУГЕРА?

    РУМЕН РАДЕВ Е ИЗТОЩЕН ОТ ТОВА ЧЕ СЕ Е ВЪЗДИГАЛ В НЕБЕСАТА СИНИ. ТОЙ Е ГОЛА ВОДА КАТО ПРОВИНЦИАЛИСТ.

  2. Значи ли това, че 5 новоназначени “съветници“ ще получават пълни заплати за новата си “работа“или ще останат на старите си места, нали работят някъде, и ще получават само хонорари. Или още по-благородно, ще работят на доброволни начала. Още повече, както всички знаем, ролята на празидентите е съвсем нищожна и на нас ни е чудно защо на празидента му се плаща 10 илядо.мес, а и защо има заместник + цяла гвардия от секретари, админ. та съветници. Хората не могат да се хранят, а тия не се срамуват да живеят на гърбовете им, че и високи заплати да получават..мъни, мъни, мъни яяяяя. А ние ще го съветваме безплатно:) От любов към България и Българите. Дедко ни си е дал младия живот за България, оставил млада вдовица и 2 невръстни дечица:( та ние, неговите потомци да не сме по-лоши от него??? А на радев 80-год му родители май са лъжлювци:) Надяваме се да не са:)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.