Президентът Радев: Трагедията край Своге осветли порочната система в обществените поръчки и строителството

Трагедията край Своге осветли порочната система в обществените поръчки и строителството, навсякъде се вихри безнаказаност. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев.

„Мисля, че за породен път ни се поднасят обещания и нови органи, а всички ние очакваме присъди. Трагедията край Своге осветли порочната система в обществените поръчки, в строителството, в контрола над качеството на пътищата. Тя се вижда и с невъоръжено око, но заради нея загиват хора. И независимо какво ще бъде заключението на следствието, пътят е лош и това е факт. А парите са „изядени“, каза още президентът Радев и посочи, че това не е само в Своге. „Ако нямаме най-сетне ефективни наказания, не можем да променим система, а навсякъде се вихри безнаказаност“, коментира държавният глава.

Цели институции са впрегнати да раздухват инцидента в Харманли, за да прикрият реалните скандали, каза още президентът Радев във връзка с пътния инцидент на кръгово кръстовище в Харманли, в който е участвал и бащата на държавния глава.

„Не очаквайте от мен да коментирам пътен инцидент“, каза още президентът и посочи, че за това си има съответните компетентни органи. „И всеки, независимо кой, трябва да носи отговорност пред закона при провинение. Няма как обаче да се отмине фактът, че цели институции са впрегнати да раздухват случая, за да се прикрият реалните скандали и с жертвите по пътищата, и с реалното състояние в застраховането, срива на Търговския регистър, чуждестранните инвестиции, корупцията“, коментира Радев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България