Президентът Радев: Ще настоявам служебното правителство да установи и прекрати порочните практики в управлението

От днес България ще бъде управлявана от служебно правителство, обяви президентът Румен Радев при официалното представяне на състава и приоритетите на назначения от него кабинет. Този кабинет ще управлява в сложна външнополитическа и международна обстановка - посочи Радев - На страната е необходима сигурност и стабилност.

img_2012Служебното правителство има ясни приоритети - осигуряване на нормално функционираща държава, провеждане на честни избори и подготовката на българското председателството на ЕС, обяви президентът.

Вярвам, че високият професионализъм на служебните министри е гарант за провеждането на тези важни задачи, смята Радев.

Служебното правителство трябва да предприеме всички необходими мерки за недопускане на манипулации на изборите - заяви президентът Радев.

Председателството на ЕС е огромен шанс за страната ни да заяви и отстоява нашите приоритети, посочи още той.

img_2054Нека е ясно, служебното правителство няма как да изпълни своите задачи, ако не извърши задълбочен експертен анализ на състоянието на всяко едно министерство и на държавата като цяло - категоричен беше държавният глава - Ще настоявам за установяване на порочни практики в управлението, ощетили държавата, да бъдат установени и прекратени. Ще следя отблизо за нулева толерантност на служебното правителство към случаите на корупция, за почтеност и прозрачност в работата на министрите и на администрацията, обеща президентът.

Призовавам служебното правителство да запази надпартийност и неутралитет, каза още Румен Радев.

Проф. Огнян Герджиков е човек на диалога и е подходящ за служебен премиер в една остра и тежка предизборна кампания, смята президентът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика