Проф. Емил Ботев: Успешните прогнози за земетресения са под 10%

Иззеха пушката на 68-годишен хулиган, стрелял по котките на съседа

Глобиха управителка на заведение с 2000 лева заради непълнолетни деца

Истанбулската конвенция отключи дебат, който нашето общество отлага с десетилетия

Полицията иззе амфетамин, метаамфетамин и марихуана в Търновско Дрогата е намерена при специализирани полицейски операции в региона

Ученик с диабет помогна в благотворителна кампания за болно момче от Търново

Делян Добрев за купувача на ЧЕЗ в България: Първоначално ми се стори като фалшива новина Вероятно и ДАНС ще го провери, заяви депутатът от ГЕРБ

Полицай почина след сблъсъци между футболни фенове

118 научни работници са участвали в 23 одобрени и финансирани проекта в Стопанската академия в Свищов Висшето училище представи резултатите от научноизследователските си дейност

Ангелкова: Работим активно за привличане на инвестиции

Къща едва не затрупа 5-членно семейство в Свищов Огнеборци и общинари спасиха фамилията с 3 невръстни деца

Жена изгоря в спалнята си

Среща на коалицията се провежда в Народното събрание

Игра ни учи да разпознаваме фалшивите новини

Валентин Радев за убийството в „Люлин“: Не се работи само по една версия

Президентът Радев: Ще настоявам служебното правителство да установи и прекрати порочните практики в управлението

Президентът Румен Радев. Снимки: Цветан Томчев/ Архив

От днес България ще бъде управлявана от служебно правителство, обяви президентът Румен Радев при официалното представяне на състава и приоритетите на назначения от него кабинет. Този кабинет ще управлява в сложна външнополитическа и международна обстановка – посочи Радев – На страната е необходима сигурност и стабилност.

img_2012Служебното правителство има ясни приоритети – осигуряване на нормално функционираща държава, провеждане на честни избори и подготовката на българското председателството на ЕС, обяви президентът.

Вярвам, че високият професионализъм на служебните министри е гарант за провеждането на тези важни задачи, смята Радев.

Служебното правителство трябва да предприеме всички необходими мерки за недопускане на манипулации на изборите – заяви президентът Радев.

Председателството на ЕС е огромен шанс за страната ни да заяви и отстоява нашите приоритети, посочи още той.

img_2054Нека е ясно, служебното правителство няма как да изпълни своите задачи, ако не извърши задълбочен експертен анализ на състоянието на всяко едно министерство и на държавата като цяло – категоричен беше държавният глава – Ще настоявам за установяване на порочни практики в управлението, ощетили държавата, да бъдат установени и прекратени. Ще следя отблизо за нулева толерантност на служебното правителство към случаите на корупция, за почтеност и прозрачност в работата на министрите и на администрацията, обеща президентът.

Призовавам служебното правителство да запази надпартийност и неутралитет, каза още Румен Радев.

Проф. Огнян Герджиков е човек на диалога и е подходящ за служебен премиер в една остра и тежка предизборна кампания, смята президентът.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Явно президентът още е в полет.Пистата за кацане отдавна е добре , законно и нормативно обградена с корупционни лампички.За тяхната неугасима светлина на пост са любезни,обучени по европейски чиновници,а всички ентусиасти от EU-direkt,Future of Europe и производните им веят еврознаменца и случват флашмобове.

Отговорете