Президентът Росен Плевнелиев и кметът д-р Атанас Камбитов бяха официални гости на среща на поколението по повод 45 години от основаването на ПМГ

Президентът на Р България Росен Плевнелиев и кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов бяха сред официалните гости на среща на поколенията, организирана от ПМГ „Акад. Сергей Корольов“ по повод 45 години от основаването на гимназията.

Президентът Плевнелиев поздрави всички присъстващи в залата и поздрави бивши и настоящи директори и учители на елитното учебно заведение. „През всичките тези години - сградите на ПМГ се сменяха и директорите, и любимите учители, дъските също- от черни станаха интерактивни, но едно нещо не се промени. Това, което не се смени от самото начало, не е материално, а е много по- важно- духът на гимназията и ми се ще него да запомним и да го предаваме на следващото поколение ученици. Духът на ПМГ е вграден в делото на патрона- Академик Сергей Корольов, защото той превърна едни сухи формули в крила, с които човечеството да полети в космоса.“, каза в част от приветствието си Президентът.

По време на срещата д-р Атанас Камбитов призна, че е огромна привилегия да бъдеш възпитаник на ПМГ „Акад. Сергей Корольов“. „45 години не са малко, не са и много, но много са успехите на Природо-математическа гимназия, много са успелите хора, учили там. Президентът Росен Плевнелиев е сред тях. В момента около 75 % от младите хора, които работят в Община Благоевград са възпитаници на ПМГ. Това е показателно за качеството на образованието. Горд съм, че самият аз съм възпитаник на ПМГ“, каза в част от приветственото си слово кметът Камбитов. Той увери учениците в ПМГ, че са направили най- добрият избор“, каза кметът Камбитов.

На срещата на поколението присъстваха още бивши директори, учители, психолози, посветили живота си на развитието и историята на гимназията. Сред официалните гости на събитието бе и възпитаникът Константин Касапов, който бе финалист на Световната олимпиада по химия през 1997 година в Монреал, Канада.

Тържествата по повод 45 години от създаването на гимназията продължават и довечера от 18:00 часа в зала „Яворов“, където ще бъде представен празничен концерт.

Природо-математическа гимназия „Акад. Сергей Корольов“- Благоевград е сред най- елитните и утвърдени учебни заведения в страната. Това е гимназията, която създава първият учебен парламент в България, както и гимназията с първият международен проект, а именно проектът „Мостове за мир“.

Коментари

Задължително поле