Президентът Румен Радев: Започва да се връща държавността в България

Започва да се връща държавността в България, това е  най- важната задача българите да бъдат убедени, че има укрепване на тази държавност, че се връща нормалността. Това заяви в събота вечерта президентът Румен Радев в дряновското село Руня, където откри паметник на загиналите във войните.

"Разбира се, два месеца са прекалено малък период, за да се направят някакви съществени неща, но аз съм убеден, че хората, които са в този кабинет ще направят всичко възможно българите да го усетят. Мисля, че е време да освободим България от усещането ,че има хора незаменими , на които властта по право принадлежи и те са се сраснали със столовете", коментира държавният глава.  

Радев допълни, че при управлението си Бойко Борисов е осъществил "погром на цялата администрация, на службите за сигурност", като стотици, хиляди хора са били изхвърлени, за да бъдат назначени други. 
"Миналата година само в ДАНС над 50 човека бяха освободени. Тогава трябваше да се задават тези въпроси", каза президентът.

Според Радев служебният кабинет е длъжен там, където може, да даде светлина за начина, по който се е управлявала България. Това той обясни попитан дали служебното правителство ще вземе отношение към сигналите, постъпили в т.нар. Комисия по ревизия в 45-ото Народно събрание. 

"Трябва да уточним понятието "ревизия" - това е законово установена процедура с ясна методология. За два месеца е абсолютно наивно да мислим, че може да се направи ревизия за 10 години управление", посочи още Румен Радев.

Той е категоричен, че всички случаи, при които бъдат установени нарушения на закона и корупционни практики, трябва да бъдат и показани, и пресечени.

Президентът коментира и обвинението от страна на Кирил Ананиев, че и при предишното служебно правителство на Румен Радев е имало натиск за уволнения.

Внезапният напън на Ананиев да се пише на герой, който с тялото си брани шефовете на агенции от уволнение, е комичен", заяви Радев.

Държавният глава участва и в тържествения митинг заря по повод 145 години от битката при Дряновския манастир.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони