Президентът Румен Радев: Трябва да престанем да правим от нищо нещо

Президентът Румен Радев призова бизнеса и държавните институции да обединят усилията си и да инвестират в създаването на модерни центрове за подготовка, в областите, в които българският спорт има традиции и успехи на световно равнище.

„Една от тях безспорно е българската художествена гимнастика – заяви държавният глава. – Успехите на българските спортисти многократно надхвърлят условията, в които те тренират и живеят. Страната ни трябва да се стреми към преустановяване на практиката да се постига „от нищо нещо“.“

Според Радев в България може да бъде създадена международна академия за художествена гимнастика, която да обединява целия процес на обучение, подготовка, рехабилитация и почивка на български и чуждестранни отбори.

Президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева оцени високо представянето на националния отбор на световното първенство в Пезаро (Италия), където ансамбълът спечели сребърен медал в многобоя, а Невяна Владинова взе бронз на топка.

„Разбира се, че винаги може да бъде и по-добре, но децата се справиха прекрасно – заяви Раева. – Най-хубавото е, че всички специалисти дойдоха да ни кажат, че България е една голяма сила.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт