През август нов кораб тръгва към остров "Света Анастасия" 

Вече валят запитвания кога ще започват пътешествията до острова край Бургас. Тази година маршрутът ще включва не само престой там, но и разходка до рибарското селище Ченгене скеле.  

Ще правят допитване за името на новия катамаран 

Строи се във Варна, до август ще е готов

Кръстница на сегашния кораб е бургазлийката Анастасия

Новият катамаран за остров "Света Анастасия" се очаква да бъде готов за този сезон. От месец април круизите до късчето земя сред морето ще бъдат факт, но засега ще се изпълняват само с един кораб- "Анастасия".

Вторият, който се строи във Варна, се очаква да започне 30- минутните пътешествия до острова, през месец август. За името му ще се направи допитване до бургазлии, ще бъде избран и кръстник или кръстница. Така беше през 2014- та, когато се освещаваше сегашния катамаран- "Анастасия". Негова кръстница стана малката бургазлийка Анастасия, тогава тя бе на годинка, а сега е на седем. Всяко лято , на 15- ти август, тя идва на Морска гара, качва се на кораба и пътува до късчето земя сред вълните. Там се весели, заедно с туристите, дошли да почетат празника на острова. 

Малцина знаят, че той се тачи на християнския празник Света Богородица, защото Деня на Света Анастасия е през декември. Тогава морето е недружелюбно, вълните са огромни и акостирането на брега на "Света Анастасия" е голям проблем. 

След като от острова обявиха, че тази година гостите ще могат да опитат виното на фаропазача, интересът към ресторанта на „Света Анастасия“ е още по- голям. Освен че фаропазачите гледат собствено лозе на острова, тук има и зеленчукова градина.  От нея готвачите берат пресни плодове и зеленчуци за гозбите, с които се представят пред многобройните „островитяни“. 

Не само деликатесите в ресторанта, но и „храна за душата“ ще има за гостите и през този сезон. Засега от Драматичен театър „Адриана Будевска“ са заявили две представления,  на откритата сцена. Това са „Омайна нощ“ и „Умопомрачение“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони