Вижте кой дойде на откриването на фотоизложбата на Мартин Кейниг (СНИМКИ) Американският фотограф е човекът, който показва на света Валя Балканска и песента „Излел е Делю хайдутин”

Сухи треви и храсти горят край Костинброд

Полицията задържа мъжа, заплашил, че ще взриви мост в Киев

„Дубльор за Ада” пътува към Лондон

Нетаняху пред поражение на вота (ИНФОГРАФИКА)

Овладян е пожарът край летище София

Десислава Атанасова: Съкратеното съдебно следствие ще бъде отменено

Данък „телевизор” влиза в парламента По закон се плаща на електромер - по 3,36 лв. месечно за частни лица и по 14 лв. за фирми

Облагане на заеми между свързани лица

Нетаняху отмени участието си в Общото събрание на ООН заради политическата обстановка в Израел след изборите

Адвокати не харесвали Гешев, ах

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 19 септември 2019

Идва суха и топла есен Чака ни Коледа без сняг

Убийците без право за намаляване на присъдата

ООН ще изпрати експерти, които да анализират атаките над рафинериите в Саудитска Арабия

Преизбраха Божидар Лукарски за лидер на СДС

Преизбраха Божидар Лукарски за председател на СДС. Това стана с явно гласуване на 22-ата Национална конференция на партията днес. Лукарски получи подкрепата на 521 делегати, а опонентът му за поста Тодор Грозданов събра 79. 10 делегати са се въздържали.

Той подаде оставка след като СДС, която се яви в коалицията Реформаторски блок, остана извън парламента на изборите през март.

Лукарски се извини за грешките, които е допуснал като лидер на десницата.

Кандидат за поста беше и Тодор Грозданов, който членува в СДС Красно Село.

В доклада си пред форума лидерът в оставка посочи, че вина Реформаторският блок да остане извън 44-ото Народно събрание имат всички лидери в обединението и тези, които са го напуснали. Тези, които не приеха подадената ръка на СДС, се заблудиха, че могат да спечелят вота на 300 хиляди избиратели, подчерта още Лукарски.

Неуспехът от изборите по думите му обаче не трябва да се превръща в разочарование. Той посочи, че партията трябва да търси нова национална кауза, да предложи визия за нова политика.

Не очаквам да сложим розовите очила, а да бъдем реалисти, подчерта председателят в оставка и припомни, че това не са нито първите, нито последните трудности, през които преминава СДС.

Винаги ще ни обединява вярата в трите букви, докато вярата я има, ще я има и тази партия, завърши словото си Божидар Лукарски.

„Силно дясно не е възможно само със СДС, но СДС трябва да бъде в центъра”, заяви лидерът на десницата.

Той отчете също, че успехът на РБ през 2014 г. на парламентарния и през 2015 г. на местния вот е показал, че тази стратегия е правилна.

Освен председател националната конференция трябва да избере и четирима заместник-председатели. Шест са номинациите – Емил Кабаиванов, бивш лидер на СДС, Костадин Марков, Румен Христов, Валя Станимирова, Борислав Миланов, досегашен главен секретар, и Антон Койчев, настоящ председател на СДС – София.

Преди началото на дискусията беше представен и финансов отчет за изминалия четиригодишен период. В него се посочват разходи от 628 хиляди лв. за заплати и 99 хиляди лв. за осигуровки. За наеми за четирите години партията е платила над 500 хиляди лв.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.