Прекратиха белгийското дерби заради обстрел с предмети от трибуните (ВИДЕО)

Дербито на 16-ия кръг на белгийското първенство между "Шарлероа" и "Стандард" Лиеж беше прекратено в 81-та минута, след като съдията Серж Жумиени реши, че не може да гарантира безопасността на футболистите на терена заради летящите предмети от трибуните.

Срещата беше спирана на два пъти за кратко, след като феновете на "Стандард" започнаха да хвърлят факли и димки на терена, изразявайки радостта си от попаденията на своите любимци, съобщи БТВ.

Домакинската агитка не закъсня с отговор и от отсрещния сектор на стадиона също полетяха предмети, а чаша с бира удари стража на съперника по главата. Това изчерпа търпението на рефера Жумиени, който прати футболистите в съблекалнята и прекрати срещата.

Компетентните органи в белгийската футболна федерация трябва да разгледат случая и да преценят дали срещата ще се доиграе или един от тимовете ще бъде наказан със служебна загуба.

Иначе мачът беше прекратен при резултат 3:1 за гостите от Лиеж. Домакините поведоха чрез Бакар в 12-ата минута. За "Стандард" попаденията отбелязаха Орландо Са (23, 57) и Ишак Белфодил (51).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят